Preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismului Românesc (FPTR), Mohammad Murad, a anunţat vineri, că doreşte să candideze la Primăria Constanţa, spunând că nu există un Europa un oraş aflat la malul mării care să aibă o economie atât de slabă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mohammad Murad a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că oamenii de afaceri ar putea avea un candidat pentru Primăria Constanţa.

“Noi nu avem interese politice, momentan. Poate, în viitor, vom avea. Dacă considerăm că un primar ne poate încurca, poate găsim şi noi să avem un reprezentant într-o Primărie. Oamenii de afaceri să aibă un candidat al lor, că altă variantă văd că nu se poate”, a afirmat preşedintele FPTR.

Apoi, el a spus că va candida la Primăria Constanţa, afirmând că nu este normal ca oraşul să aibă o economie atât de slabă.

“Vă anunţ că voi candida la Constanţa, indiferent ce se va întâmpla. Voi candida pentru că am ajuns la concluzia că nu se poate altfel. Constanţa a fost pe locul 4 economic şi astăzi este pe locul 11 în România. Constanţa are un potenţial fantastic, nicăieri, vă spun sincer, în Europa, nu există un oraş pe malul mării să aibă economia atâta de slabă. Şi aici nu atac PSD-ul, aici nu mai e vorba o politica unui partid. PSD a făcut cu actuala şi fosta guvernare trei, patru lucruri foarte importante: TVA 9 la suită, impozitul specific, vouchere de vacanţă”, a explicat Murad.

Primăria Constanţa este condusă, începând din 2016, de social-democrat Decebal Făgădău.

Preşedintele FPTR s-a referit şi la probleme cu care se confruntă oamenii de afaceri din turism.

“Aş dori la nivel de autorităţi centrale şi locale să faceţi faţă concurenţei vecinilor care ne concurează în fiecare zi şi aici mă refer la Bulgaria, Turcia, Grecia. Eu vă spun că produsul turistic în România astăzi este un produs relativ de nota 7-8 -9, dar şi de 5. Am făcut comparaţii cu cei care ne concurează şi la preţ şi la calitate, vă spun că stăm bine, investim în continuare. În România, din păcate, avem o problemă majoră în stabilitate politică în special şi economică. Astăzi ca să luăm un credit înseamnă 7 la sută, este dublu cât se percepe în orice altă ţară europeană, toate astea vizează capitalul românesc şi patronii români să ştiţi”, a afirmat Murad.

El a menţionat că o altă probleme este lipsa forţei de muncă, menţionând că statul pierde trei miliarde de euro din acest motiv.

“Ca să faci un dosar pentru o persoană pe care o aduci de afară, la muncă, durează conform legii, 30 de zile, 30 de zile, 30 de zile, la fiecare semnătură. Nu merge acest lucru, pierde statul. Astăzi, statul pierde 3 miliarde de euro datorită lipsei forţei de muncă. Cu toate astea investim în continuare. Singura soluţie este investiţia şi publică şi privată”, a mai afirmat preşedintele FTPR. 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.