Preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Doina Federovici, anunţă că sistemul antigrindină din judeţ va fi extins cu încă patru puncte de lansare, astfel că întreaga zonă de cultură a porumbului din Lunca Prutului va fi protejat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Judeţul Botoşani va beneficia în total de 14 puncte de lansare a rachetelor antigrindină, cu patru mai mult decât în prezent, astfel încât întreaga zonă de cultură a porumbului din lunca Prutului va fi protejată.Anunţul a fost făcut duminică de preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Doina Federovici, în urma vizitei în judeţ a ministrului Agriculturii, Petre Daea.

Ministrul Petre Daea s-a deplasat în zona Ştefăneşti, unde a discutat cu fermieri şi autorităţi locale, fiind însoţit de directorul general al Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare, Cornel Popa.

"S-a vizitat staţia de pompare a apei Stânca, s-a monitorizat starea de vegetaţie a culturilor agricole din zonă şi instalaţiile de irigat existente în funcţiune. Discuţiile în teren au vizat continuarea investiţiilor pe partea de irigaţii şi pierderile provocate de seceta severă. De asemenea, domnul ministru a promis că va da curs solicitării pe care am făcut-o în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean şi va susţine extinderea Sistemului Antigrindină din judeţ cu încă patru puncte de lansare, care să acopere cea mai importantă zonă de cultură a porumbului din Botoşani Lunca Prutului. Astfel, judeţul Botoşani va beneficia de 14 puncte de lansare a rachetelor antigrindină, care vor acoperi întreaga zonă de cultură", a scris pe Facebook, preşedintele CJ Botoşani, Doina Fedorovici.

În cursul dimineţii, ministrul agriculturii Petre Daea s-a aflat în judeţul Iaşi, unde a vizitat o familie de fermieri din localitatea Trifeşti.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.