Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, a afirmat că prelungirea carantinei pentru municipiul Timişoara, decisă la nivel central în ciuda votului negativ dat de autorităţile locale, reprezintă “un abuz fără precedent şi o bătaie de joc la adresa noastră”. El a precizat că analizează contestarea în instanţă a acelui ordin emis de şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Alin Nica a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că această carantină formală în Timişoara nu şi-a arătat efectele. 
 
“Faptul că această carantină a fost prelungită de către secretarul de stat Raed Arafat în mod abuziv aş spune eu pentru că nu am văzut temeiul juridic care îi permite acest lucru reprezintă pentru noi timişorenii şi timişenii, o palmă peste obraz, un abuz fără precedent şi o bătaie de joc la adresa noastră. Această carantină formală, aţi văzut cu toţii, am văzut cu toţii că nu şi-a arătat efectele şi noi o ştiam din capul locului că aşa va fi pentru că atâta timp cât nimic în viaţa noastră nu se schimbă în această perioadă, atât timp cât lucrurile merg înainte în acelaşi mod nu te fereşte de virus”, a afirmat preşedintele Consiliului Judeţean Timiş. 
 
El a explicat că în aceste două săptămâni de carantină multe firme şi-au închis activitatea, iar presiunea pe ATI nu s-a redus. 
 
“Măcar să fi făcut carantină aşa cum scrie la carte şi atunci să se fi văzut efectele în plan medical. În schimb, aceste săptămâni au chinuit peste 400.000 de oameni în mod nejustificat şi inutil. Aceste două săptămâni au chinuit zeci, sute şi mii de firme care fie şi-au închis activitatea, fie au avut probleme în activitatea lor curentă. Presiunea pe spitale şi pe ATI nu s-a redus, dimpotrivă a crescut. Şi acest lucru s-a întâmplat pentru că autorităţile îndrituite conform legii să acţioneze, să ia măsuri au fost autiste la propunerile pe care eu le-am făcut încă de acum două săptămâni şi jumătate de rezolvare în mod proactiv a acesteui crize. Şi astăzi vin în faţa acestor autorităţi nu ca Gică Contra ci ca o autoritate judeţeană care gândeşte proactiv chiar dacă nu are atribuţii directe în gestionarea acestei pandemii”, a afirmat preşedintele Consiliului Judeţean Timiş.
 
El propune trei direcţii de acţiune pentru perioada următoare. Acestea sunt: intensficarea campaniei de vaccinare, controale ale forţelor de ordine în zonele aglomerate şi pe străzi şi nu la ieşirile din municipiu şi mărirea numărului de paturi la ATI. 
 
Alin Nica i-a transmis lui Raed Arafat că în loc să se ocupe de restricţii mai bine operaţionalizează unităţile mobile de ATI din curtea spitalului. 
 
“Aş dori să îi transmit domnului secretar de stat Raed Arafat că în loc de restricţii ar face mai bine să reoperaţionalizeze unităţile mobile de ATI din curtea Spitalului Municipal, TIR-ul acela stă nefolosit de patru luni şi noi ne plângem că nu avem locuri la ATI şi din această cauză punem carantină pe 400.000 de locuitori. Când va face acest lucru atunci îi mai permit să vină şi să treacă peste ceea ce noi hotărâm aici la nivel judeţean pentru că pentru domnia sa noi nu suntem decât cifre, noi nu suntem de acei indici şi acele numere pe care justifică acele măsuri abuzive şi să facă ceva concret pentru Timişoara”, a mai transmis preşedintele CJ Timiş. 
 
Întrebat ce pârghii are pentru a opri decizia de prelungire a carantinei în Tmişoara, Alin Nica: “Altă pârghie poate este şi acţionarea în instanţă şi constestarea în instanţă a acestui ordin. Pe care o analizăm”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.