Preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu (PSD), a declarat, luni, referitor la criza guvernamentală, că este "trist şi tragic" unde s-a ajuns. "Noi, clasa politică, de stânga şi de dreapta, toţi cei responsabili, trebuie să găsim urgent o soluţie pentru că ne antamăm planul de dezvoltare pe câţiva ani", a susţinut el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Este trist şi tragic este ce se întâmplă acum. Mai aveam câteva zile, generic vorbind, până când Comisia Europeană aproba sau nu acel PNRR, toată lumea aştepta cu sufletul la gură acea rectificare, este început de an şcolar, iar în momentul asta totul a picat pe planul doi sau trei şi nu este OK. În acest moment, noi, clasa politică, de stânga şi de dreapta, toţi cei responsabili, trebuie să găsim urgent o soluţie pentru că ne antamăm planul de dezvoltare pe câţiva ani. Dacă mergem aşa încă câteva săptămâni va trebui să ne luăm la revedere şi de la autostrada A7 şi de la tot. Este incredibil, când să ne apropiem să facem ceva se întâmplă asta şi riscăm să dăm înapoi luni sau chiar ani", a afirmat preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu

Pe de altă parte, Neagu a abordat şi subiectul situaţiei sale la nivel politic în interiorul PSD Buzău, odată cu preluarea organizaţiei de către senatorul Lucian Romaşcanu ca preşedinte interimar. Neagu, care a afirmat la finele anului trecut că nu îşi mai doreşte funcţia de preşedinte executiv pe care o deţinea în PSD Buzău, a explicat că declaraţiile de atunci nu s-au materializat într-o demisie scrisă şi că faptul că este sau nu preşedinte executiv al PSD Buzău nu afectează viaţa nimănui, nici măcar a partidului din care face parte.

"Nu este important dacă eu sunt sau nu preşedinte executiv la PSD Buzău. Eu nu am spus că demisionez din această funcţie. Am spus că renunţ la ea, venind astfel în întâmpinarea politicii partidului de a împrospăta cadrele de conducere. Nu am absolut niciun conflict cu domnul Romaşcanu. Nu am nici o problemă cu dl Romaşcanu şi nici nu contează dacă eu sunt sau nu preşedinte executiv la PSD Buzău, la fel cum nu contează dacă este ceva între mine şi dl. Romaşcanu. Dacă ar exista ceva între mine şi dânsul, ar fi lucruri de cancan pe care noi ni le putem rezolva între noi şi ar fi lucruri care nu afectează pe nimeni, nu afectează viaţa oamenilor. Practic, partidul poate merge înainte şi cu mine şi fără mine preşedinte executiv", a susţinut Petre Emanoil Neagu.

El a afirmat că, la cum arată situaţia actuală, nu ar mai candida pentru un mandat în fruntea CJ, dar ar fi tentat să candideze pentru un post de parlamentar.

"Bănuia cineva în urmă cu 20 de zile că se va întâmpla aşa ceva? S-au trezit oamenii într-un fel într-o seară şi.... Până acum dai cu tunul în cineva şi îi vopseşti în toate felurile şi apoi îi iei de mână şi pleci cu ei? Eu nu mai înţeleg nimic, nu am întâlnit aşa ceva. Totul este imprevizibil. Nu mai poţi şti ce se va întâmpla, cu cine te mai iei de mână... Este foarte greu pentru mine cu echipa pe care o coordonez, pentru că nu pot spune că o conduc, la Consiliul Judeţean, şi cu cei care ne ajută de la fonduri europene să reuşim în marasmul asta să ne ducem lucrurile la capăt. Dacă mă întrebaţi acum vă spun că nu aş mai candida la Consiliul Judeţean. Nu vedeţi ce e afară? Este instabilitate... Nu ştii cum să îţi faci un proiect de viitor. Azi e Anghel Saligny, mâine nu mai este. Nu poţi să îţi faci o previziune, nu merge nimic. Dacă până când vor fi alegeri reuşesc să implementez, împreună cu cei pe care îi coordonez, ceea ce ne-am propus poate că voi mai candida. Dar în situaţia în care ar fi alegeri anticipate mâine, vreau sa candidez la Parlament. Aşa m-am gândit eu în dimineaţa asta când m-am trezit, dacă cumva vor fi anticipate şi chiar dacă se va întâmpla în interiorul mandatului de preşedinte al Consiliului Judeţean mă tentează foarte clar să candidez la Parlament", a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Buzău.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.