Preşedinta Parlamentului European Roberta Metsola a afirmat, după întrevederea avută miercuri, la Bruxelles, cu Nicolae Ciucă, premierul României că nu mai trebuie pierdut timpul deoarece locul ţării noastre este în Spaţiul Schengen, iar PE sprijină pe deplin aderarea imediată a României.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Nu mai trebuie pierdut timpul. Locul României este în Schengen. Împreună cu premierul României Nicolae Ciucă ne-am angajat ca Parlamentul European să susţină aderarea imediată. I-am mulţumit prim-ministrului şi pentru sprijinirea continuă a nevoilor energetice ale Republicii Moldova”, a scris Roberta Metsola, miercuri pe Twitter. 
 
Potrivit Guvernului României, printre subiectele discutate de premier cu preşedinta PE  s-au numărat aderarea României la Spaţiul Schengen, răspunsul Uniunii Europene la agresiunea militară a Rusiei asupra Ucrainei, consolidarea acţiunii Uniunii Europene în vecinătatea sa şi securitatea energetică.
 
Nicolae Ciucă efectuează, miercuri şi joi, o vizită oficială la Bruxelles, unde are întrevederi cu preşedinta PE, preşedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen, secretarul general al NATO Jens Stoltenberg, precum şi alţi oficiali europeni.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.