Premierul Nicolae Ciucă a declarat joi că a avut întâlniri personale cu primarul Nicuşor Dan în mai multe rânduri, în care l-a rugat să vină cu o soluţie tehnică vis-a-vis cu ceea ce se întâmplă cu sistemul de termoficare în Capitală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am avut întâlniri personale cu domnul primar în mai multe rânduri. Am rugat să vină cu o soluţie tehnică vis-a-vis cu ceea ce se întâmplă cu sistemul de termoficare în Capitală şi există mai multe soluţii”, a spus premierul.

El a precizat că una dintre soluţii este ”să putem să asigurăm o parte din banii necesari pentru Termoenergetica”.

”O altă soluţie e de a mări plafonul de îndatorare la nivelul Capitalei, astfel încât să poată să împrumute bani şi să achite datoriile pentru această instituţie”, a mai spus premierul.

 

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că primăria a plătit pe termie în acest an 1,5 miliarde de lei, precizând că este dublul sumei care era achitată până în 2020. El a precizat că este nevoie de un ajutor de la Guvern şi a menţionat că exclude varianta ca politicienii din România să ducă în faliment Termoenergetica şi Elcen.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.