Premierul Nicolae Ciucă l-a primit marţi, la Palatul Victoria, pe ministrul afacerilor externe al Armeniei, Ararat Mirzoyan, aflat în vizită oficială în România. Cei doi au analizat situaţia de securitate din Regiunea Extinsă a Mării Negre, generată de războiul de agresiune al Rusiei în Ucraina, evenimentele de după războiul de 44 de zile dintre Armenia şi Azerbaidjan şi evoluţiile procesului de pace din regiune.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit Guvernului, în cadrul întâlnirii a fost analizată situaţia de securitate din Regiunea Extinsă a Mării Negre, generată de războiul de agresiune al Rusiei în Ucraina, evenimentele de după războiul de 44 de zile dintre Armenia şi Azerbaidjan şi evoluţiile procesului de pace din regiune. 
 
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
”De asemenea, părţile au abordat pe larg situaţia relaţiilor bilaterale. Prim-ministrul României a semnalat nevoia de a valorifica bunele relaţii bilaterale pentru a creşte nivelul schimburilor comerciale în beneficiul ambelor state”, se arată în comunicatul oficial. 
 
Premierul Nicolae Ciucă a subliniat importanţa stabilizării regiunii şi a paşilor în direcţia păcii, anunţând susţinerea deplină pentru procesul de pace lansat de către preşedintele Consiliului European, Charles Michel, şi participarea la misiunea de pace europeană din Armenia.
 
”Procesul de pace trebuie să meargă mai departe, iar situaţia din regiune să fie rezolvată pe baza dreptului internaţional, cu respectarea suveranităţii, integrităţii teritoriale şi a independenţei tuturor statelor”, a precizat prim-ministrul.
 
De asemenea, promovarea reformelor democratice în regiune este de primă importanţă, la fel ca apropierea de formatele oferite de către Uniunea Europeană, inclusiv din perspectiva consolidării democraţiei în această regiune extinsă a Mării Negre, care ar putea oferi Armeniei un rol mai activ din perspectiva proiectelor economice în relaţia cu Uniunea Europeană, mai arată Executivul. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.