Premierul Nicolae Ciucă a declarat joi în cadrul vizitei în judeţul Maramureş, că dezvoltarea capacităţii Aeroportului din Baia Mare este evidentă, el arătând că este nevoie de infrastructură aeroportuară, rutieră şi feroviară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Dezvoltarea capacităţii Aeroportului din Baia Mare este evidentă, ţinând cont de relevanţa economică pe care a căpătat-o şi cu certitudine autorităţile locale doresc să o dezvolte. Pentru aceasta este nevoie de infrastructură aeroportuară, este nevoie de infrastructură rutieră, este nevoie de infrastructură feroviară”, a spus premierul. 

Nicolae Ciucă a arătat că la nivelul Guvernului a sprijinit de fiecare dată aceste proiecte.

”Iată, se asigură finanţările neceasre astfel încât ele să poată să înceapă săptămâna viitoare, ofertele urmează să fie deschise iar finalizarea proiectului să se realizeze până pe 31 decembrie anul viitor. Sunt celelalte elemente de dotare tehnică, într-un alt proiect. Sunt elemente prin care ne odirm ca prin aceste obiective să reuşim să sprijinim tot ceea ce înseamnă componenta economică, investiţională şi să facilităm activitatea economică a întreprinzătorilor din municipiul Baia Mare şi judeţul Maramureş şi totodată să asigurăm acel sistem de infrastructură, fără de care economia nu se poate dezvolta”, a afirmat el. 

Premieril a menţionat că dincolo de aceste obiective sunt şi obiectivele de infrastructură mare care cu certitudine vor pune o amprentă în ceea ce priveşte dezvoltarea regională, zonală.

”Discutăm de Autostrada A 7 de la Ploieşti la Paşcani, de autostrada care leagă Târgu Mureş de Târgu Neamţ, discutăm de dezvoltarea infractructurii portuare. Am semnat deja la nivelul Guvernului, prin Ministerul Transporturilor, elementele de dezvoltare a infrastructurii Portul Constanţa şi Portul Galaţi”, a mai spus şeful Executivului. 

Ionel Bogdan, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, a declarat la rândul lui că este un moment important pentru maramureşeni, pentru că vorbim de noul terminal de pasager al Aeroportului Internaţional, pe care îl aşteaptă de foarte mult timp. 

”Din 2016 este deschisă această axă de finanţare şi doar după ce am preluat preşedinţia CJ Maramureş, s-a concretizat acest proiect important. Am trecut de toate etapele, de la documentaţii până la depunerea cererilor de finanţare, suntem în licitaţie publică (..) nu avem foarte mult timp pentru a finaliza acest proiect”, a mai spus Bogdan. 

Preşedintele CJ Maramureş a precizat că este primul proiect finanţat pe fonduri europene pentru Aeroportul Internaţional Maramureş, pentru că cel pentru extinderea pistei a fost unul ”eşuat” pe fonduri europene şi în cele din urmă finanţat cu fonduri guvernamentale. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.