Premierul Nicolae Ciucă a cerut DSU ca la nivelul Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei să funcţioneze, de mâine, o celulă de criză care va fi destinată monitorizării efectelor temperaturilor ridicate. Celelalte ministere de linie vor lua măsuri de informare a populaţiei, de coordonare cu ONG-urile şi cele de voluntari pentru identificarea persoanelor vulnerabile, a mai spus premierul, el afirmând că şi la nivelul Executivului va exista o platformă de informare cu aceste date şi informaţii legate de prognoză. Ciucă a cerut Ministerului Sănătăţii un pachet de informaţii pentru ca cetăţenii să ştie despre efecte şi punctele de ajutor instalate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am desfăşurat prima reuniune a Comitetului interministerial dedicat analizării şi monitorizării efectelor pe care le produce seceta şi am stabilit ca la nivelul Guvernului să continuăm să avem o monitorizare continuă şi o informare continuă, activitate care se va derula prin întâlniri săptămânale şi raportări săptămânale. Vom avea o informare la nivelul Ministerului Agriculturii, coordonator al acestui comitet, cu tot ceea ce înseamnă informaţii privind suprafeţele afectate, regiunile afectate, culturile, estimările şi măsurile luate la nivelul Guvernului”, a spus premierul în deschiderea şedinţei de Guvern. 

Nicolae Ciuă a arătat că a discutat de asemenea cu reprezentantul ANM şi prognozele pentru perioada imediat următoare evidenţiază temperaturi foarte ridicate.

”Am să dau sarcină DSU ca la nivelul Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei să funcţioneze, de mâine, o celulă de criză care va fi destinată monitorizării efectelor temperaturilor ridicate. În acest sens, astăzi vom avea o întâlnire a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, care va întocmi o decizie prin care se va transmite către toate comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă şi instituţii un pachet de măsuri care vizează atât monitorizarea cât şi prevenirea efectelr produse de temeraturile ridicate”, a mai afirmat şleful Executivului. 

El a arătat că, ”în felul acesta, DSU va coordona activitatea la nivel naţional. ”Împreună cu celelalte ministere de linie vom lua măsuri de informare a populaţiei, de coordonare cu ONG-urile şi cele de voluntari pentru identificarea persoanelor vulnerabile”, a mai spus premierul.

Pe linia Ministerului Sănătăţii, premierul a cerut un pachet de informaţii pentru ca cetăţenii să ştie despre efecte şi punctele de ajutor instalate ca urmare a deciziei de la nivelul CNSU şi a deciziilor autorităţilor locale.

Premierul a mai declarat că la nivelul Guvernului va exista o platformă de informare cu aceste date şi informaţii şi elementele de prognoză, pentru a avea toate măsurile de prevenire luate şi echipamentele operative pentru a putea interveni. 

”Am discutat cu şeful DSU în această dimineaţă, sunt toate măsurile în pregătire, de asemenea am discutat ca în situaţii în care se va impune, miinsterele de linie, inclusiv MApN să vină cu sprijin iar celula de monitorizare şi decizie va funcţiona permanent atât timp cât se va impune”, a mai declarat premierul Ciucă. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.