Premierul Nicolae Ciucă a anunţat miercuri că în şedinţa de Guvern va fi aprobată o Ordonanţă de Urgenţă care asigură Ministerului Agriculturii granturi în valoare de până la 500.000 de euro, care asigură sprijinul necesar operatorilor din industria de morărit, a uleiurilor şi a preparatelor pentru hrana animalelor de fermă, în valoare totală de 200 de milioane de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul a arătat că pe agenda şedinţei de Guvern se află o Ordonanţă de urgenţă care asigură Ministerului Agriculturii granturi în valoare de până la 500.000 de euro.

”Sunt granturi care asigură sprijinul necesar operatorilor din industria de morărit, a uleiurilor şi a preparatelor pentru hrana animalelor de fermă. Valoarea totală este de 200 de milioane de euro ca atare, înţelegând foarte bine nevoia asigurării sprijinului pentru tot ceea ce înseamnă domeniul agricol cât şi industria alimentară, corelăm fondurile pe care le avem la bugetul de stat cu cele asigurate prin finanţarea europeană”, a spus şeful Executivului.

Premierul a menţionat că, ”în felul acesta, speră să se compenseze creşterea preţurilor legate de stocurile de materie primăm, transport şi procesare, toate acestea în contextul în care UE asigură fonduri în vedere depăşirii crizei din Ucraina”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.