Premierul Nicolae Ciucă a declarat marţi, la aniversarea STS, că îi felicită pe specialiştii Serviciului pentru modul în care au blocat multiple atacuri îndreptate asupra site-urilor unora dintre cele mai importante instituţii din România, el arătând că au demonstrat că în cazul unui atac cibernetic avem specialişti şi avem expertiză, iar deciziile şi măsurile luate în timp real sunt esenţiale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Participăm la un moment special al unei instituţii care oferă servicii de comunicaţii şi TI la nivelul statului român în deplină siguranţă. Este o aniversare care ne aminteşte de drumul României pe linia creării şi consolidării unui stat democratic, de evoluţia telecomunicaţiilor la nivel interinstituţional şi la formulele de cooperare public - privat”, a transmis premierul Nicolae Ciucă.

Potrivit şefului Executivului, STS a oferit timp de 30 de ani cele mai noi şi complexe sisteme de telecomunicaţii destinate statului, reuşind să ţină pasul cu fiecare etapă tehnologică.

”Parcursul a presupus adaptarea serviciilor la progresul tehnologic global, la permanentele reconfigurări şi la integrarea obiectivelor strategice ale României ca stat mebru UE şi NATO”, a precizat Ciucă.

Nicolae Ciucă a mai spus că acum trei decenii, STS gestiona un număr redus de reţele de comunicaţii în trehnologiile analogice.

”Acum două decenii aţi realizat în premieră pentru România o videoconferinţă securizată pe o infrastructură de transmitere a datelor administrată de stat. În urmă cu peste un deceniu aţi înfiinţat prima structură sde securitate cibernetică instituţională. V-aţi adaptat, aţi anticipat şi aţi răspuns adecvat provocărilor tehnologice şi de securitate generate de transformarea accelerată a societăţii şi aţi devenit un reper în materie de comunicaţii şi tehnologia informaţiilor pentru ţara noastră”, a mai spus Ciucă.

”Felicit specialiştii STS pentru modul în care au blocat multiple atacuri îndreptate asupra site-urilor unora dintre cele mai importante instituţii din România. (... ) Aţi demonstrat că în cazul unui atac cibernetic avem specialişti şi avem expertiză, iar deciziile şi măsurile luate în timp real sunt esenţiale”, a spus premierul în finalul discursului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.