Premierul Nicolae Ciucă l-a primit, joi la Palatul Victoria, pe Octavian Fulop, supravieţuitor al lagărului de la Auschwitz-Birkenau, ocazie cu care a subliniat rolul educaţiei despre Holocaust în consolidarea unei societăţi ataşate de valorile şi principiile democratice, potrivit unui comunicat de presă al Executivului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„În vârstă de 92 de ani, domnul Octavian Fulop a rememorat, în cadrul întâlnirii, ororile pe care le-a trăit în timpul Holocaustului, evocând, cu emoţie şi durere, momentul despărţirii de familia sa, pe care a pierdut-o la Auschwitz, dar şi universul infernal de acolo dominat de foame, suferinţă, moarte şi tortură în care s-a luptat, în fiecare clipă, să supravieţuiască, având credinţa că va trăi, într-un final, momentul eliberării”, arată Guvernul, în comunicatul de presă.
 
Prim-ministrul României a fost profund emoţionat de maniera demnă şi onorabilă în care Octavian Fulop a împărtăşit evenimente tragice din experienţa personală şi a salutat eforturile acestuia de păstra şi transmite mai departe aceste mărturii, un element esenţial pentru demersurile de prezervare a memoriei Holocaustului, una dintre cele mai cumplite pagini din istoria umanităţii.
 
„Totodată, Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a subliniat rolul educaţiei despre Holocaust în consolidarea unei societăţi ataşate de valorile şi principiile democratice, a reafirmat angajamentul Executivului în acest sens şi a evidenţiat pericolele care ameninţă astăzi societăţile democratice. Domnul Octavian Fulop a mulţumit premierului pentru întâlnire şi a precizat că este pentru prima dată când un prim-ministru al României îl invită la Palatul Victoria pentru a-i asculta povestea cutremurătoare. A apreciat, de asemenea, şi eforturile pe care Guvernul României le realizează în direcţia promovării memoriei Holocaustului şi combaterii antisemitismului, subliniind cât de importantă este datoria de a nu uita”, mai indică sursa citată.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.