Prim-ministrul Nicolae Ciucă a avut, luni la Palatul Victoria, o întrevedere cu vicepreşedinta Comisiei Europene pentru valori şi transparenţă, Věra Jourová. Discuţiile s-au concentrat asupra măsurilor menite să răspundă recomandărilor sub Mecanismul de Cooperare şi de Verificare (MCV), a implementării Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, dar şi asupra situaţiei din Ucraina şi sprijinului multidimensional acordat de România, informează Guvernul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Părţile au salutat progresul în implementarea recomandărilor Comisiei Europene sub MCV, recunoscând existenţa unui moment bun pentru avansarea reformelor. Vicepreşedinta Jourová a mulţumit pentru angajamentul autorităţilor şi cetăţenilor români în gestionarea refugiaţilor ucraineni. De asemenea, a recunoscut rolul important al României în facilitarea tranzitului cerealelor din Ucraina. 

Premierul Ciucă a exprimat angajamentul politic pentru asigurarea durabilităţii reformelor în justiţie şi garantarea independenţei magistraţilor, mai indică sursa citată.

Şeful Executivului a amintit că poziţia Guvernului României este clară în ceea ce priveşte principiul supremaţiei dreptului Uniunii Europene şi rămâne angajat pentru respectarea acestuia, în limitele care îi sunt conferite de cadrul constituţional. Şi a exprimat speranţa că monitorizarea respectării statului de drept în România se va face, în curând, doar prin mecanismul UE privind statul de drept, ca şi în celelalte state membre ale Uniunii.

De asemenea, şeful Guvernului a prezentat angajamentul multidimensional al României în sprijinul Ucrainei, amintind cu precădere măsurile adoptate pentru asistarea şi integrarea refugiaţilor, dar şi pentru facilitarea exporturilor de cereale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.