Prim-ministrul Nicolae Ciucă l-a primit, miercuri la Palatul Victoria, pe secretarul general al Ligii Statelor Arabe, Ahmed Aboul Gheit, aflat în vizită în ţara noastră. Întrevederea a fost un bun prilej de subliniere a poziţiei constante a României în relaţia cu statele arabe şi abordarea consecventă şi echilibrată a procesului de pace din Orientul Mijlociu, arată comunicatul de presă al Guvernului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
În cadrul dialogului, a fost analizat impactul agresiunii militare ruse în Ucraina, fiind prezentate eforturile de sprijinire a refugiaţilor şi rolul asumat de România alături de ţările partenere. Premierul român a trecut în revistă situaţia de securitate din regiune şi a împărtăşit preocupările legate de perspectiva păcii, subliniind că analiştii evocă perspectiva unui război prelungit în Ucraina. 
 
Secretarul general al Ligii Statelor Arabe a transmis mulţumiri pentru eforturile făcute de ţara noastră pentru aprovizionarea cu grâne a statelor arabe. Înaltul oaspete a parcurs situaţia actuală din Orientul Mijlociu şi din Ucraina, subliniind eforturile Ligii Statelor Arabe în medierea unei formule de pace, mai indică sursa citată. 

Ahmed Aboul Gheit l-a invitat pe prim-ministrul României să viziteze sediul Ligii Arabe.
 
„Deschiderea constantă şi bunele relaţii ale ţării noastre cu statele arabe sunt premise pentru soluţionarea problemelor cu care se confruntă lumea arabă şi statele europene, ale resurselor şi preţurilor energetice crescute şi ale livrărilor de cereale şi securităţii alimentare”, mai arată sursa menţionată.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.