Prim-ministrul Nicolae Ciucă s-a întâlnit miercuri cu preşedintele Republicii Federale Germania, Frank-Walter Steinmeier, cu prilejul vizitei acestuia la Bucureşti. Discuţiile s-au axat pe războiul din Ucraina şi impactul regional al acestuia. Cei doi demnitari au apreciat importanţa unităţii europene şi euroatlantice în asigurarea sprijinului pentru Ucraina şi cetăţenii săi, respectiv pentru a gestiona impactul situaţiei din estul Europei şi al implementării sancţiunilor împotriva Rusiei, arată un comunicat de presă al Guvernului. Aceştia au apreciat şi nevoia sprijinirii refugiaţilor ucraineni, fiind recunoscut, în context, efortul României.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prim-ministrul Ciucă a arătat importanţa cooperării bilaterale şi europene pentru asigurarea securităţii energetice, respectiv pentru a  gestiona problemele generate de blocarea lanţurilor de aprovizionare.

Şeful Executivului a menţionat, de asemenea, că sprijinul României pentru Ucraina are în vedere şi facilitarea exporturilor  de produse agricole din Ucraina către pieţe terţe, afectate în prezent de blocada porturilor ucrainene la Marea Neagră, indică sursa citată.

Prim-ministrul a arătat că România face eforturi pentru diversificarea surselor de energie, subliniind şi demersurile naţionale pentru creşterea capacităţii de exploatare a resurselor de gaz natural.

Premierul a pledat şi pentru sprijinul Germaniei în consolidarea securităţii la Marea Neagră, adresând mulţumiri pentru participarea germană la asigurarea poliţiei aeriene întărite pentru România.

Şeful Guvernului şi preşedintele german au subliniat la unison calitatea relaţiilor bilaterale, evidenţiind potenţialul amplu de extindere a cooperării economice româno-germane. Premierul Ciucă a  arătat interesul pentru diversificarea investiţiilor şi cooperării în domenii strategice, precum energie, tehnologie, infrastructură.

Totodată, prim-ministrul a menţionat că România aplică toate standardele pentru aderarea deplină la spaţiul Schengen şi, mai mult decât atât, asigură de facto şi eficient protejarea frontierelor externe în contextul crizei din Ucraina. A subliniat importanţa sprijinului Germaniei pentru identificarea unei soluţii în scurt timp, mai indică sursa menţionată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.