Prim-ministrul Nicolae Ciucă a primit-o, marţi la Palatul Victoria, pe preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu. Discuţia a vizat principalele teme de preocupare comună legate de situaţia de securitate regională şi cea energetică determinată de distrugerea unui număr de capacităţi ucrainene de producere a energiei electrice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul Ciucă a subliniat elementele de sprijin constant ale României pentru Republica Moldova, mergând de la livrarea de urgenţă a unor cantităţi de energie electrică, după sistarea livrărilor din Ucraina, până la furnizarea de gaz, lemne de foc şi păcură, arată un comunicat de presă al Guvernului. 

Preşedintele Republicii Moldova a prezentat situaţia la zi, după recenta tăiere de livrări de gaze şi nerespectarea contractului de către Gazprom şi Federaţia Rusă, atât către Republica Moldova aflată sub controlul autorităţilor legitime de la Chişinău, cât şi faţă de malul stâng al Nistrului, expus dificultăţilor financiare în perioada imediat următoare.

Maia Sandu i-a mulţumit premierului României pentru reacţia promptă privind compensarea de urgenţă a deficitului de curent electric, arătând că situaţia vecinătăţii cu războiul din Ucraina ridică îngrijorări şi produce efecte imediate.

Cei doi înalţi oficiali au subliniat oportunitatea privind decongestionarea traficului de frontieră prin extinderea podurilor şi căilor de transport existente şi prin construirea de noi poduri peste râul Prut, care vor îmbunătăţi interconectarea dintre cele două state, consolidând legăturile economice, comerciale şi de afaceri.

Oportunităţile astfel create pot antrena investiţiile de capital europene şi mări atractivitatea Republicii Moldova pentru partenerii externi, mai indică sursa citată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.