Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit, marţi la Palatul Victoria, cu o delegaţie a Congresului american, formată din senatorii Richard Durbin şi Jeanne Shaheen. În cadrul dialogului, a fost analizată situaţia securităţii din regiunea Mării Negre, ca urmare a agresiunii militare ruse asupra Ucrainei. Şeful Executivului a atras atenţia asupra necesităţii consolidării sprijinului oferit Republicii Moldova, în această perioadă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Cu acest prilej, premierul  a transmis mulţumirile Guvernului pentru garanţiile de securitate oferite prin prezenţa trupelor SUA în România, prezentând, totodată, eforturile ţării noastre pentru sprijinirea Ucrainei şi a poporului ucrainean, arată comunicatul de presă al Executivului.
 
În privinţa situaţiei din Republica Moldova, prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a atras atenţia asupra nevoii consolidării suportului oferit în această perioadă. 
 
Totodată, a fost subliniată necesitatea de a acorda mai multă atenţie pentru securitatea şi stabilitatea în Balcani, mai indică sursa citată.
 
Senatorii americani, care au avut ocazia de a se întâlni cu trupele SUA dislocate la baza militară de la Mihail Kogălniceanu, au transmis mulţumiri pentru ospitalitate şi au arătat apreciere pentru  colaborarea cu militarii români şi interoperabilitatea dovedită de aceştia. Aceştia au transmis mulţumiri pentru sprijinul multidimensional  acordat Ucrainei, în special sprijinirea refugiaţilor şi tranzitul de cereale la export, rolul României fiind crucial în acest sens, eforturile fiind cunoscute şi apreciate la Washington şi în Congres.
 
În privinţa utilizării energiei nucleare ca energie curată şi implicării în proiectul reactoarele modulare mici (SMR), oaspeţii americani au salutat leadeship-ul României, care poate genera un exemplu în raport cu alte state europene. 
 
Ambele părţi au recunoscut relevanţa Mării Negre atât pentru România, cât şi pentru Europa şi Alianţa Nord-Atlantică, conchide sursa menţionată.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.