Premierul Marcel Ciolacu, ministrul Justiţiei Alina Gorghiu şi liderul PNL Nicolae Ciucă, discută marţi cu membrii conducerii CSM, afirmă surse politice. Întâlnirea are loc după ce magistraţii au anunţat proteste faţă de intenţia Guvernului de a supraimpozita pensiile speciale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întâlnirea este programată la ora 13.00, după ce magistraţii din întreaga ţară au anunţat sistarea activităţii miercuri, ca reacţie la măsurile anunţate de ministrul Muncii pentru reducerea pensiilor speciale.

Magistraţii reclamă absenţa dialogului pe acest subiect şi ameninţă că vor contesta legea la Currtea Constituţională.

Ministrul Muncii Marius Budăi a declarat luni, referitor la legea pensiilor speciale, că ultima variantă este un impozit 15% pentru ceea ce depăşeşte salariul mediu net.

El a precizat că mai sunt câteva lucruri de armonizat, iar marţi va mai avea loc o ultimă discuţie cu Comisia Europeană.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.