Premierul Marcel Ciolacu a declarat marţi, la Craiova, despre românii din zona conflictului din Fâşia Gaza, că sunt 230 de solicitări de a ieşi, dar momentan nu a ieşit nimeni şi că sunt în continuare un contact şi cu autorităţile israeliene, la nivelul Ministerul de externe şi continuă aceste discuţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sunt aproape 3000 de cetăţeni, şţiţi la fel de bine ca şi mine, continuă negocierile, sunt ostaticii ca şi prioritate, sunt mutaţi foarte mulţi în sud şi acolo s-a făcut totuşi un coridor care nu este atacat din niciuna dintre forţe. (..) Înţelegem cu toţii ceea ce se întâmplă, că nu există un interes din partea unei organizaţii teroriste, Hamas, să elibereze aceşti oameni şi îi folosesc drept scut uman”, a spus premierul.

Marcel Ciolacu a anunţat că ”au în continuare un contact şi cu autorităţile israeliene şi nu numai, la nivelul Ministerul de externe şi continuă aceste discuţii”.

”Sunt 230 de solicitări de a ieşi, momentan nu a ieşit nimeni”, a arătat şeful Executivului. Întrebat ce se întâmplă cu ostaticul cu cetăţenie română, premierul a spus: ”Vom face ce facem cu toţi ostaticii răpiţi şi americani şi germani şi francezi. Nu negociem, este o celulă ( de criză, nr)”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.