Premierul Luxemburgului Xavier Bettel a anunţat, într-o conferinţă de presă comună cu şeuful statului Klaus Iohannis, că 25 de soldaţi din ţara sa vor merge în următoarele 15 zile la baza militară de la Cincu, în contextul războiului din Ucraina. „25 de persoane este contingentul cel mai mare pe care îl avem acum în străinătate. Este un semnal puternic pentru NATO, România şi pentru unitatea şi solidaritatea în Europa”, a precizat prim-ministrul din Luxemburg care a adăugat că va efectua şi o vizită la Cincu pentru a vizita trupele de acolo.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Împreună cu domnul Iohannis, discuţiile noastre au fost şi despre Ucraina care este un subiect de îngrijorare şi unde solidaritatea este un subiect foarte important. Ţara domnului Iohannis are o altă istorie decât a noastră şi o altă distanţă faţă de conflictul ucrainean şi de Rusia. Este important să putem să îl ascultă şi pe Preşedintele României, ca să ştim care este punctul de vedere al României asupra acestor aspecte. Astăzi am reuşit să fim uniţi şi să luăm hotărârile împreună şi să vedem cum funcţionează solidaritatea pe continentul european. Recent, a existat şi o desfăşurare a 25 de soldaţi luxemburghezi care vor pleca, în primele 15 zile, la Cincu”, a anunţat Xavier Bettel, luni la Luxemburg, într-o declaraţie comună de presă cu preşedintele Klaus Iohannis.

Întrebat dacă Luxemburg ia în calcul să mărească prezenţa militară în viitorul apropiat, oficialul străin a răspuns: „25 de persoane este contingentul cel mai mare pe care îl avem acum în străinătate. Deci nu trebuie să spuneţi că această cifră este mică”.

„Ceea ce este important pentru noi este să avem contingentul cel mai mare şi domnul Iohannis m-a invitat să merg să îi văd, doresc să mă întâlnesc şi cu ministrul Apărării ca să vizităm trupele noastre de acolo. Atâta timp cât există o situaţie ca astăzi, este contingentul cel mai important şi nu este nevoie să schimbăm această decizie. Avem o armată profesionistă care este limitată şi mulţumesc Statului Major din Luxemburg că a acceptat ca acest contingent să fie cel mai mare. Este un semnal puternic pentru NATO, România şi pentru unitatea şi solidaritatea în Europa”, a mai explicat Bettel. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.