Premierul Sorin Grindeanu a declarat, miercuri, la Palatul Victoria, într-o discuţie informală cu jurnalişti, că nu i s-a cerut în mod direct demisia de către liderul PSD, Liviu Dragnea, ci voalat, însă alţii i-au cerut acest lucru în mod direct. Totodată, premierul a afirmat că nu va demisiona şi că se aşteaptă la ”o execuţie publică”. La această oră, premierul are întâlniri la Palatul Victoria, înainte de şedinţa Comitetului Executiv al partidului, cu liderii unor organizaţii judeţene social-democrate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE 13.33 - Grindeanu, întâlniri la Palatul Victoria cu liderii PSD din teritoriu înaintea Comitetului Executiv Naţional - surse

Premierul Sorin Grindeanu are, miercuri, la această oră, la Palatul Victoria, înainte de şedinţa Comitetului Executiv al partidului, întâlniri cu liderii unor organizaţii judeţene social-democrate, printre care preşedintele PSD Neamţ, Ionel Arsene, cel de la Caraş Severin, Ion Mocioalcă, dar şi secretarul general al PSD, Marian Neacşu, au declarat pentru News.ro surse politice.

Potrivit surselor citate, premierul Sorin Grindeanu are întâlniri cu lideri social-democraţi din teritoriu, printre care preşedintele PSD Neamţ, Ionel Arsene, liderul de la Caraş Severin, Ion Mocioalcă, precum şi cu secretarul general al PSD, Marian Neacşu.

De asemenea, la Palatul Victoria au mai fost miniştrii Dezvoltării, Sevil Shaidehh, Internelor, Carmen Dan, şi Justiţiei, Tudorel Toader.

Luni, PSD Timiş, filială din care face parte Sorin Grindeanu, a aprobat o rezoluţie pentru sustinerea premierului, document transmis conducerii centrale a partidului. 

Premierul Sorin Grindeanu spune că nu va demisiona şi se aşteaptă la ”o execuţie publică”

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, miercuri, la Palatul Victoria, într-o discuţie informală cu jurnalişti, că nu i s-a cerut în mod direct demisia de către liderul PSD, Liviu Dragnea, ci voalat, însă alţii i-au cerut acest lucru în mod direct. Totodată, premierul a afirmat că nu va demisiona şi că se aşteaptă la ”o execuţie publică”.

În cadrul discuţiilor, premierul Sorin Grindeanu a afirmat că unii miniştrii se simt ”jenaţi” de situaţia actuală şi că se aşteaptă ca unii dintre membrii Executivului să demisioneze dacă li se cere acest lucru, dar că va găsi ”imediat înlocuitori pentru aceştia”.

Totodată, premierul a afirmat că nu a văzut până acum evaluarea pe care conducerea PSD a făcut-o în ceea ce priveşte membrii Guvernului şi punctat că ”Guvernul nu este al CEX, ci al României”.

El a susţinut că nu îşi doreşte ca PSD să plece de la guvernare şi ca va avea o poziţie publică după terminarea şedinţei Comitetului Executiv al PSD de miercuri după-amiază.

Grindeanu spune că nu va demisiona, susţinând că ”ideea CEx este de a arăta că măsurile din programul de guvernare nu au fost luate”.

Premierul s-a arătat optimist în discuţia cu jurnaliştii.

CITEȘTE ȘI Retragerea sprijinului politic pentru Guvernul Grindeanu, principala temă de analiză a liderilor PSD în Comitetul Executiv de miercuri

Liderii PSD se reunesc miercuri, de la ora 16.00, la Palatul Parlamentului, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional pentru a stabili ce decizie iau cu privire la retragerea sprijinului politic pentru Guvernul Grindeanu, în condiţiile în care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, i-a cerut prim-ministrului să demisioneze, acesta refuzând în două rânduri să facă un asemenea gest, după cum au precizat surse politice, pentru News.ro.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.