Premierul Viorica Dăncilă îşi cere scuze pentru declaraţia pe care a făcut-o joi seară în care a folosit termenul ”autişti” cu referire la unii europarlamentari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Premierul Viorica Dăncilă îşi cere scuze public pentru declaraţia făcută în cadrul unei emisiuni televizate şi precizează că prin comparaţia făcută nu a dorit să aducă jigniri persoanelor cu tulburări din spectrul autismului. «Îmi declar sprijinul ferm pentru persoanele cu dizabilităţi, indiferent de natura acestora. Sunt oameni care au nevoie de grija şi de susţinerea noastră. Avem datoria să dovedim înţelegere şi umanitate, să le respectăm drepturile, să le apărăm demnitatea», a afirmat prim-ministrul Dăncilă”, precizează un comunicat al Guvernului.

Şeful Executivului subliniază că doar printr-o atenţie constantă acordată persoanelor cu dizabilităţi putem contribui la integrarea acestora în societate şi punerea în valoarea a calităţilor lor.

”M-am implicat activ în tot ceea ce înseamnă promovarea şi apărarea drepturilor persoanelor cu dizabilităţi. Ca prim-ministru, voi folosi toate pârghiile legale pentru a pune în practică, în cel mai scurt timp, măsuri active destinate rezolvării dificultăţilor pe care le întâmpină semenii noştri”, a subliniat Viorica Dăncilă, citată în comunicat.

Premierul Viorica Dăncilă a susţinut joi seară, la Antena 3, că vrea să aibă o abordare transparentă cu liderii europeni şi că Monica Macovei a făcut mult rău României prin atitudinea ei şi prin faptul că "şi-a pârât propria ţară" în Parlamentul European, cerând, referitor la legile Justiţiei, să fie judecată de alte 27 de ţări. Premierul i-a catalogat drept "autişti" pe cei care "dezinformează UE, în ciuda faptului că stiu adevărul".

Preşedintele Asociaţiei Autism Europa Bistriţa, Ana Dragu, critică, într-o postare pe Facebook, afirmaţia premierului Viorica Dăncilă, care i-a catalogat drept "autişti" pe cei care "dezinformează UE, în ciuda faptului că stiu adevărul", Dragu afirmând că postarea sa poate fi considerată o sesizare către Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, pentru a lua măsurile impuse de lege într-un astfel de caz. Contactat de News.ro şi întrebat în legătură cu eventuala autosesizare a Consiliului, preşedintele CNCD, Csaba Asztalos, a declarat că va discuta cu colegii săi acest subiect.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.