Prim-ministrul Nicolae Ciucă a avut, joi la Palatul Victoria, o întrevedere cu vicepreşedinta Comisiei Europene, Dubravka Šuica, responsabilă pentru democraţie şi demografie, în contextul vizitei oficialului european la Bucureşti. În schimbul de opinii au fost abordate, cu precădere, aspecte legate de importanţa asigurării unor răspunsuri pragmatice urmare consultării paneuropene a opiniei cetăţenilor în cadrul Conferinţei privind viitorul Europei, cât şi necesitatea unor politici care să răspundă provocărilor demografice cu care se confruntă Europa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a exprimat aprecieri deosebite pentru contribuţia consistentă a vicepreşedintei Comisiei Europene la coordonarea activităţilor corespondente Conferinţei privind viitorul Europei, arată comunicatul de presă al Guvernului.
 
Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
În context, a punctat necesitatea ca procesul de evaluare a recomandărilor rezultate din Conferinţă să rezulte în transpunerea acelor priorităţi şi direcţii de acţiune cu veritabilă rezonanţă pentru cetăţenii europeni. Menţinerea unităţii şi a coeziunii Statelor Membre, alături de sprijinul ferm pentru valorile democratice ale Uniunii sunt o sarcină comună esenţială, cu atât mai mult în actualul context geostrategic.
 
De asemenea, şeful Executivului a subliniat importanţa implementării PNRR pentru dezvoltarea economiei şi reformarea societăţii, respectiv valoarea adăugată considerabilă a fondurilor europene pentru dezvoltare şi coeziune, mai indică sursa citată.
 
Apreciind, totodată, susţinerea Comisiei Europene pentru extinderea Spaţiului Schengen, premierul Ciucă şi-a exprimat speranţa ca România să obţină o decizie politică pozitivă privind aderarea la acest spaţiu de liberă circulaţie.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.