Prim-ministrul Dacian Cioloş solicită televiziunii publice să nu mai difuzeze interviul pe care l-a acordat emisiunii ”Viaţa Satului” invocând faptul că TVR a modificat condiţiile de difuzare a interviului convenite anterior şi că difuzarea ulterioară va face ca unele informaţii prezentate la momentul realizării şi destinate agricultorilor să necesite o actualizare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Biroul de presă al Guvernului a dat publicităţii poziţia premierului Dacian Cioloş cu privire la comunicatul SRTV despre amânarea interviului acordat emisiunii "Viaţa satului".

”Premierul Dacian Cioloş se pronunţă categoric împotriva difuzării interviului la o altă dată, alt interval orar sau alt canal al SRTV în afara celor agreate cu realizatorul emisiunii înainte de înregistrarea interviului, adică 27 noiembrie 2016, ora 10:45 pe canalul TVR 1 în cadrul emisiunii «Viaţa satului»”, se arată în comunicat.

De asemenea, Cioloş nu autorizează difuzarea în cadrul unei emisiuni electorale menţionând faptul că interviul viza exclusiv la chestiuni de interes privind deciziile guvernamentale în domeniul agricol, fără referinţe la campania electorală sau la partide politice.

”În cadrul interviului acordat, premierul a menţionat o serie de informaţii de interes pentru fermieri şi a punctat rezultate la zi, raportate până la momentul înregistrării interviului. Ori, transmiterea cu aproximativ trei săptămâni mai târziu a interviului ar necesita actualizarea unor informaţii cuprinse în respectiva înregistrare.  În spiritul deontologiei profesionale şi din respect fata de dreptul telespectatorilor la o informare corectă şi completa, vă solicităm să luaţi în considerare aceste argumente şi din acest moment să nu difuzaţi pe canalele SRTV sau pe alte canale online interviul acordat cu bună credinţă de prim-ministrul Dacian Cioloş, la solicitarea TVR, pe 23 noiembrie”, precizează sursa citată.

Cioloş consideră drept ”regretabil” faptul că TVR a modificat condiţiile de difuzare a interviului după înregistrarea acestuia, în condiţiile în care nu au survenit elemente care să modifice contextul în care interviul a fost realizat.

Televiziunea publică a anunţat, duminică, amânarea difuzării interviului acordat de prim-ministrul Dacian Cioloş emisiunii ”Viaţa Satului”, invocând perioada de campanie electorală şi faptul că demnitarul este imaginea unuia dintre partidele politice.

”Având în vedere perioada de campanie electorală pe care o traversăm, conducerea SRTv a decis amânarea difuzării interviului acordat de premierul Dacian Cioloş emisiunii «Viaţa Satului»”, s-a arătat într-un comunicat transmis de televiziunea publică.

Motivele acestei decizii sunt faptul că prim-ministrul este imaginea campaniei unui partid, dar şi că în interviu nu există ştiri ”la zi” şi că Dacian Cioloş a participat recent la o emisiune a TVR.

”Ne manifestăm disponibilitatea de a difuza emisiunea pe TVR+ (în mediul online) înaintea difuzării pe TVR 1. Tot în scopul echilibrului dorit, vom propune PNL (partid care este asociat şi reprezentat de imaginea premierului Cioloş) să folosească spaţiul electoral care i se cuvine prin distribuţia mai sus amintită, şi pentru a difuza interviul premierului, sau părţi considerate importante din acesta”, a mai transmis televiziunea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.