Premierul Marcel Ciolacu a declarat duminică, despre ajutorul dat de ţara noastră refugiaţilor ucraineni din Israel, că România a adus 3.000 de cetăţeni ucraineni, majoritatea tranzitând ţara noastră. Ciolacu a arătat că a fost o rugăminte a forurilor europene, iar statul român nu a plătit nimic. Şeful Executivului a spus că doar în jur de 48 de persoane au solicitat să rămână pe teritoriul României.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat la Prima News despre ajutorul dat de România privind cetăţenii ucraineni refugiaţi din Israel că a fost o rugăminte a Comisiei şi a forurilor europene de a face acest lcuru, fiind mult mai facil, ţinând cont că în Ucraina nu se poate ateriza.

”Cred că a fost vorba de aproape 3.000 de cetăţeni ucraineni, statul român nu a cheltuit niciun ban pentru acest lucru, statul român s-a implicat logistic, la rugămîntea partenerilor europeni. Totul a fost suportat de forurile europene”, a ţinut să precizeze Ciolacu.

El a mai spus că ”se mândreşte cu acest lucru, că statul român a avut capacitatea de a organiza acest luru, cu avioane închiriate, plătite de la forurile europene”. ”Faptul că Uniunea Europeană îţi încredinţează astfel de lucruri, nenotă că serviciile noastre, statul român, are aceatsă capacitate, lucru care ar trebui să ne bucure, nu să îl luăm în derâdere sau să comentăm”, a mai spus Ciolacu.

Şeful Executivului a mai spus că din cei 3.000 de ucraineni, marea majoritate au tranzitat România, având alte destinaţii. ”A fost un tranzit, mi se pare că în jur de 48 de persoane au solicitat să rămână pe teritoriul României, dintre ei”, a subliniat Marcel Ciolacu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.