Prefectul judeţului Iaşi, Bogdan Cojocaru, susţine, în replică la solicitarea liberalilor de a demisiona pentru că ar fi interpretat legea diferit în două cazuri similare, că liderul PNL Iaşi ar trebui să ceară demisia lui Mihai Chirica şi Costel Alexe, implicaţi în mai multe dosare penale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Bogdan Cojocaru, totodată lider interimar al PSD Iaşi, a susţinut că ”întreaga expunere” a liberalului Alexandru Muraru nu reprezintă decât ”o furtună într-un pahar cu apă”. 
 
”Cazurile similare sunt tratate identic instituţional, în baza documentelor transmise de la nivel local”, a precizat prefectul de Iaşi. 
 
Cojocaru a afirmat că şeful local PNL este rupt total de realitatea din judeţ şi că vine şi vorbeşte despre lucruri de care nu are habar. 
 
”Dacă ar fi cu adevărat interesat de Iaşi şi de ieşeni, Muraru ar trebui să înceapă să ceară demisii chiar de la cei care se află sub nasul lui: Costel Alexe şi Mihai Chirica. Colegii săi de partid au adus filiala ieşeană într-o poziţie unică: este singura din ţară în care primarul municipiului reşedinţă de judeţ şi preşedintele Consiliului Judeţean, ambii liberali, sunt implicaţi în nenumărate dosare penale, aflate în diferite stadii. În ultimii ani Iaşul nu a reuşit să atragă proiecte majore, dar a ţinut prima pagină a presei locale şi naţionale cu acuzaţiile penale aduse liberalilor locali. Muraru nu vede însă acuzaţiile de corupţie, nu vede prejudiciile de imagine aduse judeţului nostru şi îi susţine necondiţionat pe cei doi care îşi petrec mai mult timp în sălile de judecată decât în slujba celor care i-au ales”, a adăugat prefectul de Iaşi, Bogdan Cojocaru.
 
Liderul PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru, a cerut, joi, demisia prefectului de Iaşi Bogdan Cojocaru şi trimiterea urgentă a Corpului de Control a Ministerului Afacerilor Interne la Prefectura Iaşi, acuzând modul abuziv în care acesta îşi exercită mandatul.
 
Potrivit şefului local PNL, prefectul de Iaşi a aplicat legea cu dublă măsură în funcţie de interesele politice.
 
Muraru a arătat că două situaţii similare, din comunele Popeşti şi Prisăcani, sunt tratate diferit de către prefectul Bogdan Cojocaru. 
 
Liderul PNL Iaşi a susţinut că, în cazul comunei Prisăcani, prefectul PSD al judeţului Iaşi a validat o şedinţă de Consiliu Local deşi aceasta nu avea cvorum. 
 
Alexandru Muraru a afirmat că o situaţie identică s-a întâmplat în comuna Popeşti, unde prefectul PSD Bogdan Cojocaru a decis că un consilier local care a depus jurământul într-o şedinţă la care nu s-a întrunit cvorumul necesar nu poate intra în exercitarea mandatului.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.