Liderul PSD Iaşi, senatorul Maricel Popa, a renunţat la şefia organizaţiei, motivând că este nevoie de un suflu nou, în locul său fiind desemnat prefectul judeţului, Bogdan Cojocaru, printr-o decizie a Consiliului Politic Naţional.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Filiala judeţeană a PSD Iaşi are, începând de marţi, un preşedinte interimar, după ce senatorul Maricel Popa a renunţat la conducerea organizaţiei. Prefectul de Iaşi Bogdan Cojocaru, cel care până acum a îndeplinit funcţia de secretar executiv al PSD Iaşi, a preluat şefia până la organizarea Conferinţei judeţene de desemnare a noii structuri de conducere. 
 
Senatorul Maricel Popa, preşedinte în ultimii şase ani, a spus că acest moment semnifică o schimbare de ştafetă către tânăra generaţie. 
 
”Am dus la bun sfârşit un mandat greu. Am preluat organizaţia într-unul dintre cele mai dificile momente din istorie, având misiunea clară din partea conducerii de la Bucureşti de a reforma şi reconfigura structura internă. Am pus bazele unei echipe competitive, axată pe tineri, pentru a schimba o bună parte dintre prejudecăţile cu care eram etichetaţi noi, social-democraţii. Am chibzuit şi consider că a venit momentul în care, cu înţelepciune, maturitate şi pragmatism, să facem un nou pas înainte şi să încărcăm organizaţia cu un suflu nou. Rămân în echipă, partener în cadrul acestui partid în care eu cred cu tărie: un PSD al faptelor, al proiectelor transformate în realitate”, a declarat senatorul Maricel Popa. 
 
Până în toamnă, PSD Iaşi îşi va desemna noua formulă de conducere, în cadrul unei Conferinţei judeţene. 
 
”Vrem ca în 2024, la alegeri, să convingem cât mai mulţi ieşeni că PSD reprezintă cea mai sănătoasă opţiune politică. Vom lupta împotriva adversarilor noştri politici care s-au întovărăşit cu minciuna, cu manipularea, cu populismul”, a afirmat Bogdan Cojocaru.
 
Bogdan Cojocaru ocupă, în prezent, funcţia de prefect al judeţului Iaşi. El este membru PSD de aproximativ 20 de ani. A fost consilier judeţean, ministru al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, deputat între iunie 2019 şi decembrie 2020. Între decembrie 2019 şi decembrie 2021 a îndeplinit funcţia de preşedinte al TSD la nivel naţional.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.