Prefectul judeţului Giurgiu, Zorinel Niculcea, susţine că nu a răspuns la apelurile primite de la ministrul de Interne deoarece nu a fost sunat pe telefonul de serviciu, ci pe unul pe care nu îl foloseşte în mod ”uzual”, având acel număr din perioada în care era prefect al judeţului Teleorman. Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat sâmbătă că îi cere premierului să îl demită pe prefectul judeţului Giurgiu, după ce l-a căutat la telefon timp de trei ore şi acesta "a fost de negăsit".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prefectul de Giurgiu a declarat duminică, pentru News.ro, că nu a răspuns la şapte apeluri primite de la ministrul de Interne întrucât nu a fost sunat pe numărul de serviciu, ci pe unul pe care nu îl foloseşte în mod ”uzual”. Zorinel Niculcea a precizat că a răspuns la cel de-al optulea apel, pe care l-a primit pe telefonul de serviciu şi că de atunci a ţinut legătura cu ministrul de Interne, Carmen Dan.

”În decurs de circa o jumătate de oră am văzut că am nişte apeluri, în număr de şapte pe un telefon pe care nu-l mai foloseam, nefiind telefonul meu de serviciu, ci numărul de telefonul pe care-l foloseam la Teleorman acum patru ani. La al optulea, apel care a fost dat în jurul orei două şi jumătate pe telefonul de serviciu, am răspuns şi din acel moment şi până dimineaţa la ora 9.00 am comunicat cu dânsa (ministrul Carmen Dan – n.r.). Asta este realitatea pe care o prezint eu. Mai mult de atât nu îmi permit să comentez. Într-adevăr, recunosc că până la ora două treizeci şi ceva nu am răspuns, telefonul acela fiind mult mai puţin folosit, chiar era pe mute fiindcă fusesem în videoconferinţă seara şi era un telefon pe care nu-l folosesc uzual. Am sesizat abia a doua zi seara faptul că am primit nişte apeluri de la minister pe acel telefon. Am şi spus-o în videoconferinţă, dar asta e”, a declarat prefectul judeţului Giurgiu.

Zorinel Niculcea a adăugat că nu comentează solicitarea ministrului de Interne privind demiterea sa, dar a ţinut să sublinieze că în judeţul Giurgiu nu au fost probleme deosebite.

”Ceea ce se vede în teren este că judeţul Giurgiu nu a avut probleme deosebite care să nu fie ţinute sub control. Când s-a închis graniţa cu Bulgaria am comunicat chiar cu prefectul de Ruse, apoi s-a redeschis şi nu au fost probleme foarte grave. Eu zic că e într-o foarte mică măsură şi meritul meu, alături de activitatea într-adevăr remarcabilă a domnilor de la ISU, de la Poliţia de Froniteră, de la Poliţie, de la Jandarmi şi de la Drumuri Naţionale. Chiar am avut o surpriză plăcută că primarii şi-au făcut datoria cu prisosinţă, astfel încât nu au fost drumuri judeţene închise, cu excepţia ieşirii spre Călăraşi din cauză că drumul în Călăraşi era închis”, a mai spus prefectul de Giurgiu.  

Zorinel Niculcea a fost prefect la Teleorman în perioada mai 2012 - mai 2013, când ministrul de Interne Carmen Dan era subprefect al aceluiaşi judeţ.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat, sâmbătă, că îi cere premierului Sorin Grindeanu să îl demită pe prefectul judeţului Giurgiu, Zorinel Niculcea, după ce, în urmă cu două zile, l-a căutat la telefon timp de trei ore şi acesta "a fost de negăsit".

"Această situaţie a fost un test pentru toată lumea, pentru toţi cei care au avut competenţe în gestionare. Acum două nopţi l-am căutat vreo trei ore pe prefectul de la Giurgiu. O să îl rog pe domnul ministru să dispună încetarea exercitării pentru prefectul de la Girgiu", a spus Carmen Dan, după o vizită de lucru la Ministerul Transporturilor.

Ea a afirmat că e "e nepermis să fii de negăsit" în momente de criză, mai ales că în judeţul Giurgiu există şi vamă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.