Prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu susţine că PSD ”are intenţia să renunţe la cota unică” de impozitare de 16%, acesta afirmând că PNL trebuie să se folosească de toate mijloacele parlamentare şi extraparlamentare pentru a împiedica acest lucru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Partidul Social Democrat, în ciuda minciunilor sfruntate proferate de toţi liderii, începând cu domnul Dragnea şi terminând recent cu domnul Grindeanu, şeful Guvernului, are intenţia să renunţe la cota unică de 16%. Care, vă readuc aminte, este un succes al Alianţei DA, al partidelor care au format Partidul Naţional Liberal nou. Este, dacă vreţi, singura cale prin care românii care muncesc au căpătat ceva prosperitate, au avut acces la un trai mai bun şi au clădit o speranţă pentru ei şi pentru copiii lor. (...) Din păcate, în România, din cauza prea multor politici de stânga, inclusiv când la Guvern au fost partide de dreapta, nu avem alte mijloace de propăşire decât rezultatul direct al muncii. Noi nu avem bursă, nu avem piaţă de capital organizată, nu avem fonduri de investiţii în care românul să-şi pună acolo rezultatul muncii lui şi să-l multiplice. (...) Ei bine, PSD, repet, în ciuda minciunilor sfruntate şi ale şefului PSD şi ale şefului de Guvernare, are această intenţie. I-a ieşit porumbelul pe gură domnului Daniel Constantin acum vreo trei săptămâni. I-a tras Dragnea o smetie, a tăcut din gură, dar acum două, trei zile a mai vorbit cineva”, a spus Cătălin Predoiu, marţi după amiază, la Ploieşti, în discursul ţinut în faţa delegaţilor prezenţi la conferinţa privind alegerea conducerii PNL Prahova.

În acest context, liderul liberal care candidează pentru şefia partidului a spus că PNL trebuie să se foloseasă de toate mijloacele pentru a împiedica Guvernul să modifice impozitarea în baza cote iunice.

”Eu doresc să pun în vedere PSD-ului să nu îşi bată joc de românii care muncesc şi vă chem să fim uniţi în acest demers. Vrem să fie alături de noi clasa de mijloc şi antreprenorii? Foarte bine, ăsta este un moment foarte bun. Trebuie să gândim toate, toate metodele de luptă politică parlamentară şi extraparlamentară, să împiedicăm renunţarea la cota unică”, a mai spus Predoiu.

Vicepremierul Daniel Constantin declara, în ianuarie, la Digi 24, că în Guvern există o "discuţie" pe tema introducerii unor impozite diferenţiate pentru anumite tipuri de venituri, măsură ce ar putea să se aplice din 2018, însă dădea asigurări că nu va fi modificată cota unică de 16% în integralitate.

Întrebat dacă se ia în calcul de către Guvern anularea cotei unice, Constantin a spus că există discuţii privind o posibilă impozitare progresivă.

"Aici ştiţi că este o discuţie, nu neapărat, dar există o discuţie ca din 2018 să se vină cu acea impozitare, cum să spun, în funcţie de veniturile pe care le au cetăţenii. Asta este o discuţie pe care o vom avea la momentul respectiv", a spus el.

Aceste discuţii ar urma să aibă loc în cursul anului 2017. Ulterior, întrebat din nou dacă se va renunţa la cota unică, vicepremierul a precizat că ea va rămâne, dar vor fi introduse noi forme de impozitare pe venit.

"Cota unică rămâne, dar sunt alte forme pentru alte tipuri de venituri care se vor lua în calcul", a explicat el.

La scurt timp după aceste afirmaţii, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, întrebat dacă se va renunţa la cota unică şi se va introduce o cotă progresivă, aşa cum a sugerat Daniel Constantin, că nu se discută în public despre astfel de lucruri, iar Constantin ar trebui să vorbească despre problemele de la Ministerul Mediului.

Chestionat dacă garantează că 16% rămâne cotă unică şi nu va fi mărită pentru anumite categorii, Liviu Dragnea a susţinut că nu există cotă unică în România.

“Cotă unică nu există acum în România, domnişoară. Nu există, cotă unică înseamnă 16% la tot. Nu există aşa ceva. Noi am spus în campania electorală că impozitul pe venit sub 2000 de lei va scădea la 0%, ceea ce românii au votat, peste 2000 de lei se va duce la 10% - ceea ce românii au votat, şi aşa se va întâmpla. Unde e problema?”, a conchis liderul PSD. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.