Fostul ministru al Justiţiei Cătălin Predoiu din perioada 2008 - 2012 susţine că, în mandatul său, nu s-a intrat în arhiva SIPA, care a rămas sigilată pe toată durata mandatului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În mandatul meu nu s-a intrat în arhiva SIPA. Arhiva a rămas sigilată pe toată durata mandatului. Legat de ceea ce s-a întâmplat până în 2008, am cerut comisiei Chiuariu un raport pe care l-am trimis la CSAT”, scrie Predoiu pe pagina sa de Facebook.

El menţionează că, ulterior, a făcut o consultare scrisă interinstituţională, o dezbatere publică şi un proiect de lege, care prevedea preluarea arhivei SIPA de către Arhivele Statului şi pe care l-a trimis Secretariatului General al Guvernului.

”Remarc că toţi miniştrii care mi-au urmat, Corlăţean, Pivniceru, Ponta, Cazanciuc, Prună, Iordache şi, până la această oră, Toader, au subscris acestei proceduri, de vreme ce nu au schimbat-o”, încheie Cătălin Predoiu.

Evenimentul Zilei a scris că parte din arhiva SIPA - care ar conţine de la 10.000 de dosare până la 21.000 de documente, inclusiv 3.000 de dosare ale magistraţilor - a fost copiată, iar unele documente au fost sustrase şi chiar distruse.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.