Adrian Porumboiu, om de afaceri cu investiţii în agricultură, cu precădere în judeţul Vaslui, a vorbit, la Prima TV, despre momentul în care Marian Enache, actualul preşedinte al CCR, şi-a început cariera politică. Imediat după Revoluţia din 1989, Marian Enache a devenit preşedintele CPUN Vaslui.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Marian Enache, preşedintele Curţii Constituţionale, a fost primul preşedinte al CPUN-ului la Vaslui. Un om echilibrat. Era avocat de meserie. Mulţi aruncau tablourile (lui Nicolae Ceauşescu - n.r.). El nu. A fost echilibrat”, a rememorat Adrian Porumboiu. 

Consiliul Provizoriu de Uniune Naţională (CPUN) a  fost un organism provizoriu de conducere a României ca urmare a Revoluţiei din 1989. CPUN a funcţionat până pe 20 mai 1990, când au avut loc primele alegeri. După modelul central, s-au constituit Consilii Provizorii de Uniune Naţională în fiecare judeţ.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.