Secretariatul Senatului a decis, la propunerea preşedintelui forului legislativ, Anca Dragu, să expună portretele celor 65 de victime ale incendiului de la Colectiv la Senat. Anca Dragu a afirmat că gestul are ca scop omagierea memoriei victimelor Colectiv dar şi pentru a aduce în lumina publică faptul că această tragedie nu şi-a găsit dreptatea nici după 6 ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Colectiv a fost o tragedie care a lăsat urme adânci în societatea românească. Am decis să expun portretele celor 65 de victime la Senat pentru a omagia memoria lor şi pentru a aduce în lumina publică faptul că această tragedie nu şi-a găsit dreptatea nici după 6 ani.  Parlamentari, personal tehnic sau vizitatori, vor putea vedea portretele celor răpuşi de un sistem îngenuncheat de corupţie”, a scris preşedintele Senatului, Anca Dragu, pe Facebook.

 

Organizaţia non-guvernamentală Geek for Democracy a primit acordul Secretariatului General al Senatului de a permite expunerea portretelor celor 65 de victime ale incendiului de a Colectiv, parte din protestele civice ale ultimilor ani.


”Am acceptat această solicitare pentru ca parlamentarii aleşi şi vizitatorii Parlamentului să se confrunte cu aceste imagini care să le reamintească că problemele grave care au cauzat şi grăbit sfârşitul acestor tineri nu s-au rezolvat. Corupţia, nerespectarea procedurilor şi lipsa de asumare a responsabilităţii în sistemul sanitar continuă să producă victime iar sistemul judiciar nu este capabil să regleze derapajele din societate şi să aducă dreptate. De 6 ani nu reusim să depăşim aceste probleme iar pandemia le-a acutizat, societatea noastră are nevoie de memorie şi dreptate”, a transmis Marian Rădună, vicepreşedinte al organizaţiei, într-un mesaj pe Facebook.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.