Deputatul Victor Ponta a declarat, luni, că speră ca astăzi premierul Mihai Tudose ”să câştige bătălia” cu liderul PSD Liviu Dragnea şi să nu adopte ”prostiile alea cu trecerea contribuţiilor” de la angajator la angajat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Din toate poveştile cu măriri, cu salarii nu a mai rămas nimic. Sper ca Tudose să câştige azi bătălia cu Dragnea”, a declarat Ponta, la Parlament.

”Să nu mai adopte prostiile alea cu trecerea contribuţiilor. Să facă cum a făcut cu TVA split. Cum a zis? S-a uitat. A zis Dragnea că e foarte bun TVA split, Tudose l-a îngropat şi bine a făcut. A zis Dragnea că e foarte bun impozitul pe gospodării, Tudose l-a îngropat. Dacă o îngroapă şi pe asta cu trecerea contribuţiilor, care este o megaprostie, este ceva îngrozitor, la fel ca şi cea cu plata contribuţiilor la contractele part-time şi dacă anunţă - dom'ne nu ne mai atingem de Codul fiscal, ăla din 2015 aprobat tot de PSD; că doar nu e al lui Ponta de acasă sau al lui Teodorovici, şi aprobat de toată lumea, şi promulgat de Iohannis, şi iubit de toată lumea, măcar din punct de vedere economic putem să respirăm”, a adăugat Victor Ponta.

El a susţinut că ”Legea salarizării a fost făcută prost şi mincinos”.

”Nu aveau acoperire. Şi mie îmi plăcea să măresc salarii. Credeţi că e cineva care nu vrea să mărească salariile? Dar întâi strângeam banii şi după aia îi împărţeam, cum am făcut cu profesorii, cu medicii. Dragnea a făcut o şmecherie de Teleorman, adică n-avea niciun ban, dar a zis că împarte şi acum nu are de unde să împartă”, a mai declarat Ponta.

Fostul premier a menţionat că nu poate fi trimis Parlamentului proiectul legii bugetului de stat pe anul viitor, decât bazat pe legi deja aflate în vigoare.

”Nu poţi să vii cu legea bugetului că lasă că o să adopt eu nu ştiu când nu ştiu ce. Nu se poate. (...) Legea salarizării aşa cum a fost făcută, nu de Guvern, de domnul Dragnea cu Olguţa, e o lege care nu se va putea aplica. Dacă se aplică, va duce la sute de mii de procese şi, de fapt, păcăleala asta cu îţi dau 25%, dar îţi iau 21% e o escrocherie şi oamenii, pe bună dreptate, vor fi supăraţi. (...) Iar în privat, pe legea aceasta, scad salariile”, a continuat deputatul.

Ponta a subliniat că ar fi bine ca premierul Tudose să nu aprobe modificările fiscale.

”Deci, dacă face premierul Tudose... Până la urmă e vorba de semnătura lui, degeaba tromboneşte Dragnea pe la televizor. Tudose, dacă nu semnează (...), e un lucru bun. Dar oricum să tot anunţi nişte prostii şi după aia să nu le mai faci, tot nu e un lucru deştept, pare o guvernare de nebuni. Tot aruncă un pietroi, apoi se duc şi îl scot din apă. Nu poţi să guvernezi aşa”, a mai declarat el.

Întrebat dacă a mai discutat cu lideri PSD, Victor Ponta a spus că el vorbeşte cu foştii săi colegi de partid, dar că unora le este frică.

”Eu nu tac de frica lui Dragnea şi, după cum aţi văzut, şi ieri la Deva ei au luat 5.000 de voturi, eu am luat 3.000 de voturi. Contează să ai un pic de curaj. (...) Ieri, în zi de alegeri, Dragnea a fost la shopping la Viena. Înainte, stătea în sediul de partid, se ocupa de numărători, de voturi, scotea oamenii la alegeri. Acum se ocupă de shopping şi PSD ia bătaie”, a afirmat Ponta.

Şedinţa extraordinară a Guvernului pentru adoptarea noilor prevederi fiscale, programată iniţial vineri şi amânată pentru luni, pare că nu va mai avea loc, premierul Mihai Tudose făcând luni referire doar la şedinţa de miercuri, în care a spus că nu este sigur că aceste măsuri vor fi discutate. Este însă posibilă o reuniune a coaliţiei de guvernământ pe tema controversatelor măsuri fiscale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.