Fostul premier Victor Ponta l-a acuzat pe fostul preşedinte Traian Băsescu, că "minte de îngheaţă apele”, după ce acesta a susţinut, marţi seară, că scrisoarea Comisiei Europene prin care se cereau informaţii în cazuri de presupusă corupţie la nivel înalt a fost datată 12 iulie 2012, când el era suspendat din funcţie. Traian Băsescu a revenit miercuri dimineaţă asupra afirmaţiilor, spunând că a prezentat greşit data scrisorii şi că aceasta a fost transmisă în octombrie 2012, când el revenise în funcţie, însă nu i-a fost trimisă lui, ci "foarte probabil" lui Victor Ponta sau ministrului Justiţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Băsescu (marele model al lui Dragnea Mincinosul) vine iar şi minte de îngheaţă apele - el <<era suspendat când a venit scrisoarea>>!!! Dacă va uitaţi mai jos, scrisoarea este din 10.10.2012 - adică exact când Băsescu suspendatul era de peste o luna înapoi (de fapt din 28 August) la Cotroceni, deşi 90% din votanţii de la Referendum îi spuseseră să plece”, a scris Victor Ponta, miercuri seară, pe Facebook, după ce Traian Băsescu a afirmat la un post de televiziune că la momentul la care a fost trimisă scrisoarea CE el era suspendat din funcţia de preşedinte.

Ponta mai spune că scrisoarea a fost trimisă pentru că Traian Băsescu şi Monica Macovei i-au reclamat la Comisia Europeană.

"Scrisoarea a venit tocmai pentru că Băsescu şi Macovei ne-au reclamat la Comisie - este adresată Ministrului Justiţiei - doamna Mona Pivniceru (nici măcar la Guvern nu a venit). Evident că nu o întreabă nimeni pe destinatară cum a fost şi merg toţi la TV să îşi dea cu părerea despre asta!”, a mai spus Victor Ponta.

Fostul premier a mai susţinut că Băsescu, Iohannis şi Cioloş au promis să ridice Mecanismul de Cooperare şi Verificare, dar n-au făcut-o. 

“Scrisoarea este în baza MCV - adică acel mecanism pe care ne-au promis şi Băsescu şi Iohannis şi Cioloş că îl ridică dacă sunt ei la putere şi nu PSD - vedeţi ce l-au ridicat, da? Avem cea mai mare inflaţie din Europa, cel mai mare deficit bugetar, cea mai mare problemă la balanţa comercială, Euro tot creşte faţă de leu, scad investiţiile străine şi am absorbit 4,5% din fondurile europene în al patrulea an de exerciţiu bugetar ( 1% pe an-deci în 100 de ani o să luăm toţi banii)! Şi noi dezbatem minciunile lui Băsescu despre 2012!!! Suntem o ţara minunată şi ne uităm la televizor!”, conchide Ponta.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a revenit asupra afirmaţiilor, printr-un mesaj postat miercuri dimineaţă pe Facebook, în care spune că a susţinut greşti data trimiterii scrisorii de către Comisia Europeană: "Corecţie! În data de 20.03.2018, am avut o intervenţie telefonică la un post de televiziune susţinând greşit că scrisoarea Comisiei Europene prin care se cereau rezultate concrete în lupta anticorupţie a fost datată 12.07.2012, subliniind că la acel moment eram suspendat”.

Băsescu spune că scrisoare este datată în 10.10.2012, moment în care revenise în funcţie şi îşi cere scuze pentru eroare.

"În realitate, scrisoarea este datată 10.10.2012, dată la care revenisem pe funcţie. Regret sincer eroarea făcută. Fac precizarea că scrisoarea nu a fost adresată Preşedintelui României, ci Guvernului României, foarte probabil fostului prim-ministru Victor Viorel Ponta sau ministrului Justiţiei, care, alături de CSM, sunt partenerii Comisiei Europene în monitorizarea pe MCV”, continuă el.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.