Secretarul general al Guvernului, Victor Ponta, a declarat, sâmbătă la Palatul Victoria, că preluarea efectivă a portofoliului Secretariatului General al Guvernului se va face luni, precizând că i-a cerut sprijinul pentru lucrurile care trebuie rezolvate urgent fostului şef al SGG Mihai Busuioc, care a fost în cursul zile la sediul Executivului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Fostul secretar general a fost prezent (la Guvern - n.r.). Eu sunt o persoană instituţională atunci când lucrez într-o instituţie şi domnia sa la fel. Dincolo de partea politică, sunt convins că lucrurile intră în normalitate. Luni vom face efectiv procesul-verbal de predare primire a documentelor pe care domnia sa le avea. Şi i-am şi cerut sprijinul pentru ceea ce ştiam că e foarte urgent. Sunt convins că mi-l va acorda în continuare", a declarat Victor Ponta.

Primul act emis de Sorin Grindeanu a fost delegarea atribuţiilor Secretarului General al Guvernului către secretarul de stat Alexandru-Mihai Ghigiu, pe motiv că Mihai Busuioc a refuzat contrasemnarea actelor premierului şi nu s-a prezentat vineri la Guvern.

A urmat un nou ordin, prin care Mihai Busuioc a fost demis din funcţia de şef al SGG, fiind, prin acelaşi ordin, numit Victor Ponta, cu Alexandru-Mihai Ghigiu contrasemnând.

Secretarul general al Guvernului (SGG), Mihai Busuioc, a refuzat joi şi vineri să sa contrasemneze ordinul premierului Sorin Grindeanu prin care este eliberat din funcţie, iar fără semnătura acestuia Monitorul Oficial nu publica actul de demitere, dat fiind faptul că Regia Autonomă ”Monitorul Oficial” se află în subordinea SGG, au declarat, pentru News.ro, surse oficiale.

Potrivit surselor citate, şeful SGG, Mihai Busuioc, cunoscut ca un apropiat al liderului PSD, Liviu Dragnea, refuza să semneze orice document venit de la premierul Sorin Grindeanu, inclusiv revocarea sa din funcţia de secretar general, astfel că înlocuirea acestuia cu Victor Ponta a întarziat pînă spre finalul zilei de vineri, deşi fusese anunţată de joi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.