Liderul Pro Român ia, Victor Ponta, a anunţat, luni seară, că parlamentarii formaţiunii nu vor vota moţiunea de cenzură pe care PSD a anunţat că o va depune după ce Guvernul îşi va asuma răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi de scrutin. ”noi vrem primari în două tururi”, a spus Ponta, anunţând că Pro România va depune i un amendament legat de alegerea preşedinţilor de consilii judeţene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Dacă mă întrebaţi de moţiunea legată de alegerea primarilor în două tururi, noi vrem primari în două tururi. (...) Nu votăm moţiunea de cenzură legată de legea de angajare privind alegerea în două tururi”, a anunţat, luni seară, la B 1 TV, Victor Ponta.

În plus, acesta a anunţat că Pro România va depune un amendament privind alegerea preşedinţilor de consilii judeţene.

”O să facem şi un amendament la această lege şi sper că va fi admis, şi anume să revenim şi la preşedinţii de consilii judeţene la alegerea dintre consilieri. Acum suntem într-o situaţie aberantă. (...) Sper să accepte amendamentul nostru şi atunci nu votăm moţiunea”, a mai spus Ponta.

Acesta a exlicat că formaţiunea doreşte ”preşedinţi de consilii judeţene aleşi dintre consilieri, aşa cum a fost până acum şi primari în două tururi”.

Angajarea răspunderii Guvernului pe alegerea primarilor în două tururi este programată în 29 ianuarie, cândPArlamentul se va reuni în sesiune extraordinară.

PSD şi UDMR vor depune moţiune de cenzură.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, luni, că moţiunea de cenzură este una "punctuală" şi nu reprezintă "un acord politic între PSD şi UDMR pentru crearea unei viitoare majorităţi".

"Părerea noastră, chiar dacă matematic nu avem numărul de voturi, e că va trece această moţiune şi după ce vom depăşi această etapă vom veni şi cu propunerile ulterioare", a spus Ciolacu, menţionând că, matematic, mai este nevoie de şase sau şapte voturi pentru ca moţiunea să treacă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.