Fostul premier Victor Ponta afirmă că în perioada în care a fost premier şi a modificat Codul Fiscal, a promis că acesta nu va fi modificat până în 2020, dar guvernle din ultimii ani „au intervenit cu satârul Ordonanţelor de urgenţă şi au tot schimbat în mod idiot ceva ce mergea bine”. Ponta mai susţine că că Liviu Dragnea l-a numit Ionuţ Mişa şef la ANAF „să strângă banii pierduţi tocmai prin prostiile lui”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În 24 Iunie 2015, am reuşit să adoptăm noul Cod Fiscal, după ani de muncă şi dezbateri cu mediul de afaceri, cu experţi din ţara şi din afară, cu organismele financiare internaţionale şi cu toţi cei interesaţi / a fost lăudat de toată lumea că fiind un Cod modern, liberal , adaptat la noile condiţii economice”, a scris Victor Ponta pe contul său de Facebook.

El susţine că atunci au fost făcute promisiuni că acel Cod Fiscal va fi nemodificat până în 2020, acuzând că, între 2016-2017, guvernele „au intervenit cu satârul Ordonanţelor de urgenţă şi au tot schimbat în mod idiot ceva ce mergea bine”.

“Am promis atunci toţi că acest Cod Fiscal va rămâne în vigoare nemodificat cel puţin până în 2020 pentru a asigură stabilitate şi predictibilitate. În 2016-2017 noile guverne au intervenit cu “satârul” Ordonanţelor de urgenţă şi au tot schimbat în mod idiot ceva ce mergea bine-după care a apărut faimosul “specialist” Ionuţ Mişa cu aberantă lui “Revolutie Fiscala”, a mai spus el.

Ponta mai spune că „revoluţia fiscală” a fostului ministru de Finanţe, Ionuţ Mişa, a fost atât de bună, încât Guvernul Dăncilă a dat cinci OUG pentru a o modifica şi spune că Liviu Dragnea l-a numit acum pe Mişa şef la ANAF „să strângă banii pierduţi tocmai prin prostiile lui”.

“Aşa bună a fost “Revolutia Fiscala” a lui Mişa încât Guvernul Dăncilă a ajuns deja la a cincea Ordonanţă de modificare a Codului şi de fiecare data lucrurile sunt cârpite fără nicio gândire, analiză, studiu de impact-şi arată mai rău decât înainte! Drept răsplată pentru dezastrul “Revolutiei Fiscale” Daddy l-a pus pe Mişa şef la ANAF (să strângă banii pierduţi tocmai prin prostiile lui) şi pe Teodorovici, care era Ministru de Finanţe în 2015, îl pune să ciopârţească propriul Cod în fiecare săptămâna cu o nouă Ordonanţa. Viaţă are un umor negru greu de egalat!”, a mai scris fostul premier.

Acesta a adăugat: “Dacă în 2015 toţi oamenii de afaceri şi investitorii erau fericiţi, azi toţi înjură Guvernul şi PSD, iar contabilii sunt în pragul sinuciderii! Din păcate <<#prostia ucide>> este mult mai adevărat şi mai actual decât <<#corupţia ucide>>!

Decizia de numire a fostului ministru al Finanţelor Ionuţ Mişa în funcţia de preşedinte al ANAF în locul Mirelei Călugăreanu a fost publicată, miercuri, în Monitorul Oficial.

Fostul ministru al Finanţelor Ionuţ Mişa, iniţiatorul ”revoluţiei fiscale”, a fost propus de către Eugen Teodorovici în funcţia de preşedinte al ANAF.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.