Fostul premier Victor Ponta scrie, pe Facebook, că, încă din 2016, el şi fostul şef al ANAF Gelu Diaconu au atras atenţia că există o ”gaură din ce în ce mai mare” în bugetul ţării, motiv pentru care trebuie să răspundă Dacian Cioloş, foştii miniştri Anca Dragu şi Cristian Ghinea, alături de preşedintele Klaus Iohannis, care “a adus la putere acest Guvern”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Tot anul 2016 şi eu şi Gelu Diaconu (fostul şef ANAF) am atras atenţia, cu cifre şi date concrete, că există o gaură din ce în ce mai mare în bugetul ţării! Se pare că am avut dreptate!”, a scris fostul premier.

Ponta a mai precizat că “principalele cauze” care au dus la existenţa acestei “găuri în bugetul ţării” sunt: “trădarea gigantică de la Fondurile Europene (când România nu a mai luat niciun ban ca să rămână disponibili pentru alte cheltuieli ale Comisiei Europene); decapitarea conducerii şi aducerea la şefia ANAF a unor oameni controlaţi de multinaţionale; paralizarea tuturor investiţiilor publice centrale şi locale «de frica DNA»!”.

Social-democratul a susţinut că fostul premier Dacian Cioloş, alături de Anca Dragu, Cristian Ghinea şi Klaus Iohannis trebuie să dea socoteală în această chestiune.

“Sigur că trebuie să răspundă Cioloş, Dragu, Ghinea, etc! Dar să nu uităm cine, cum şi de ce a adus la putere acest Guvern - KLAUS IOHANNIS!”, a conchis Victor Ponta. 

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat duminică seară că ”este foarte posibil” ca luni să iniţieze o comisie parlamentară de anchetă în faţa căreia să fie chemaţi fostul premier Dacian Cioloş, fostul ministru de Finanţe, Anca Dragu, fostul ministru al Fondurilor Europene, şeful ANAF şi preşedintele Consiliului Fuscal pentru a da explicaţii în legătură cu rectificarea bugetară din noiembrie 2016.
 
Liderul PSD a spus că din cauza acelei rectificări bugetare din noiembrie 2016, bugetul pe 2017 va avea cu zece miliarde de lei mai puţin.
 
Fostul premier Dacian Cioloş afirmă că ”gaura” în buget invocată de Liviu Dragnea nu există şi acuză PSD că ”îşi acoperă nerealizările şi promisiunile mincinoase cu diversiuni şi propagandă”. Cioloş îi transmite un mesaj direct liderului PSD: ”Bugetul ţării nu este un sac fără fund şi nici nu poate fi administrat haiduceşte, domnule Liviu Dragnea. Promisiunile dumneavoastră populiste vor fi aplicate pe spatele celor care muncesc cinstit şi plătesc taxe, ne veţi îndatora ţara şi viitorul. Chiar aşa, de ce nu aţi spus în campanie că veţi creşte taxele pentru o parte dintre angajaţi şi aţi făcut acest lucru în a doua şedinţă de Guvern?”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.