Preşedintele Pro România a declarat, duminică seară, referitor la ideea pe care a avut-o de a reface o majoritate de stânga, că nu l-a apucat ”dragostea de Dăncilă şi de baroni”, ci a vrut să respecte dorinţa alegătorilor care au votat PSD. Ponta a explicat, însă, că PSD a respins în CEx această idee, ceea ce înseamnă că ”Dăncilă şi cei din CEX au trădat alegătorii”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liderul Pro România a declarat, duminică seară, la România TV, că Opoziţia a făcut bine că a dat jos Guvernul Dăncilă.

”Eu cred că am făcut un lucru bun schimbând Guvernul. Doamna Dăncilă mi-a promis, încă din august, că va restructura guvernul. Incompetenţa a dus la o gaură din buget de 30 de miliarde de lei. În 2015, ultimul an când am fost eu premier, pe tot anul deficitul a fost de 10 miliarde de lei. Dacă anul trecut ai avut datorii de 100 de lei, anul ăsta ai 500 de lei. Nu se putea merge mai departe fără un ministru de Interne, fără un ministru al Educaţiei, fără un ministru al Energiei. Rămâne ca în locul a aceea ce nu funcţiona să vină un guvern bun, cu mai puţini oameni, să taie din birocraţie – directori, şefi, rude – să ia nişte măsuri care nu s-au luat”, a declarat Ponta.

Întrebat despre ideea pe care a avut-o de a reface o majoritate de stânga, Ponta a spus: Nu m-a apucat dragostea de Dănclă şi de baroni, ci era vorba de alegatorii PSD”.

Liderul Pro România a explicat că CEx-ul PSD a respins ideea propusă de el.


”La CEX, e ca la PCR, unanimitate perfectă”, a mai spus Ponta, care a adăugat că ”Dăncilă şi cei din CEX au trădat alegătorii”. 

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, susţine că partidul pe care îl conduce nu vrea să racoleze toţi membrii PSD, însă este deschis unei colaborări cu social-democraţii, cărora le cere să lase „orgoliile de o parte”.

„Lăsaţi orgoliile de o parte, haideţi să ne aşezăm, noi cei care suntem de stânga, la o masă şi să găsim soluţii. (...) Ăsta-i mesajul meu pentru cei de la PSD: Dacă rămâneţi şi după dezastrul de azi închişi în sediul de la Kiseleff cu ochelari de cal, vom avea un comisar de dreapta” a afirmat Victor Ponta joi seară, la România TV.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.