Politicienii au venit la vot încă de dimineaţă, înainte de ora 8.00, spunând că au votat pentru o schimbare în bine. Premierul Dacian Cioloş a spus că a votat pentru oamenii în care are încredere chiar dacă s-ar fi aşteptat "la mai multă regenerare a resurselor umane ale partidelor care au propus candidaţi". Gabriela Firea a declarat la ieşirea din secţia de vot că a votat cu speranţa că bucureştenii vor avea o viaţă mai bună, în timp ce principalii ei contracandidaţi, Nicuşor Dan şi Cătălin Predoiu au spus că au votat pentru un Bucureşti necorupt şi pentru o nouă clasă politică. La rândul său, Traian Băsescu i-a îndemnat pe români să meargă la vot şi să-i dea jos pe corupţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Victor Ponta i-a însoţit la vot pe candidaţii PSD pentru Primăria Târgu Jiu şi Consiliul Judeţean Gorj

Fostul premier Victor Ponta, deputat de Gorj, i-a însoţit la urne, duminică, pe Forin Cîrciumaru, candidatul social-democrat la funcţia de primar al municipiului Târgu-Jiu, şi pe Ion Călinoiu, candidat la Consiliul Judeţean Gorj şi s-a declarat convins că aceştia vor câştiga alegerile.

Ponta l-a însoţit mai întâi pe Florin Cîrciumaru, la Şcoala Gimnazială nr. 7 din Vădeni, acesta din urmă declarând la ieşirea din secţie că a votat pentru "continuitatea proiectelor începute şi pentru binele oraşului" pe care l-a "slujit cu dragoste şi responsabilitate".

Fostul premier a mers şi cu Ion Călinoiu la secţia de votare din incinta Rectoratului Universităţii "Constantin Brâncuşi". "Am făcut ceea ce trebuie să fac din 2004 încoace şi am şi făcut mereu, votez alături de colegii mei de la Gorj şi, tot ca din 2004, sunt convins că vor câştiga", a declarat Victor Ponta.

Vanghelie: Am votat pentru încredere; legea electorală e prost gândită, oamenii aleg stafii

Primarul suspendat al Sectorului 5, Marian Vanghelie, a declarat că a votat pentru încredere şi pentru că România trebuie să îşi ”recupereze identitatea” şi a critica legea electorală care permite crearea unor ”dosare penale pentru unii oameni care poate din anumite greşeli au luat anumite semnături greşite”.

”Am votat pentru încredere. E nevoie de încredere. Poporul român are nevoie de încredere în politicieni şi de încredere în ei în sine pentru a trece peste această etapă mizerabilă în care ne-am aflat şi ne aflăm. În al doilea rând, cred că poporul român are nevoie să-şi reia indentitatea şi demnitatea înapoi. A fost o perioadă mizerabilă şi încă este, aşa, în tot contextul în care tăim cu toţii şi vedem ce se întâmplă de dimineaţă până seara”, a spus Vanghelie, după ce a votat.

Marian Vanghelie a stat mai multe minute în cabina de vot, el spunând că a stat atât de mult pentru că a vrut să vadă ”cât de mult te poate orienta buletinul de vot”. 

Ion Iliescu: Votul este o datorie elementară; orice idee antifraudă este necesară

Fostul preşedinte Ion Iliescu a votat, duminică, la Liceul "Jean Monnet" din Capitală, afirmând că votul este "o datorie elementară", iar ideea de sistem antifraudă, implementat la acest scrutin, este "necesară".

"Este o datorie elementară. (...) Trebuie să avem pe de o parte o continuitate, consecvenţă, în consolidarea democraţiei româneşti, iar alegerile locale sunt o expresie a acestora şi, pe de altă parte, să asigurăm o deschidere spre mai bine, spre nou", a spus fostul preşedinte.

Întrebat dacă sistemul antifraudă implementat anul acesta este benefic, Iliescu a spus că ideea în sine este "necesară", indiferent cum este ea promovată.

"Dacă este eficientă sau nu sau maniera în care se abordează, asta e chestiunea de fond", a spus el.

Lia Olguţa Vasilescu: Am dat un vot foarte optimist, pentru continuitate

Candidatul PSD la Primăria Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, a votat, duminică, la Secţia 123 deschisă la Liceului CFR Craiova, fiind însoţită de fiul ei şi de colegi de partid.

"Am dat un vot foarte optimist, pentru continuitate. Dacă cetăţenii Craiovei sunt mulţumiţi, vor opta şi ei pentru continuitate. Oricum este foarte important să se prezinte azi la vot într-un număr cât mai mare, pentru că este şi un semnal pe care îl dau în primul rând faţă de noi, cei care am gestionat activitatea în acest oraş şi în acest judeţ. Eu sunt foarte optimistă şi rămâne diseară să vedem care este semnalul pe care ni-l dau cetăţenii", a spus Olguţa Vasilescu după ce a votat.

Ea a precizat că în cursul zilei de duminică va merge prin secţiile de votare.

"Nu cred că vor fi probleme, dar iată, în fiecare secţie se mai întâmplă câte ceva. Aici, de exemplu, nu s-a deschis intrarea din spate şi sunt foarte mulţi pensionari care trebuie să ocolească cel puţin un kilometru, ceea ce nu este corect", a mai spus Lia Olguţa Vasilescu.

Tăriceanu: Sunt îngrijorat de prezenţa slabă la urne; fac apel la toţi cei care au spiritul civic treaz să meargă la vot

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a votat, duminică, la secţia deschisă la Clubul Sportiv nr. 5 din Bucureşti, el declarându-se îngrijorat de prezenţa slabă la urne. Tăriceanu a făcut apel la toţi cei care au spiritul civic treaz să meargă la vot.Liderul ALDE a declarat, după ce şi-a exercitat dreptul de vot, că doreşte o democraţie mai directă, mai eficientă.

”Şi sigur că această campanie electorală care s-a desfăşurat într-un anonimat perfect nu ajută la consolidarea exerciţiului democratic”, a continuat Tăriceanu.

Predoiu: Sunt convins că va fi începutul unei perioade însorite, după atâţia ani de administraţie care a adus umbre

Candidatul PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Predoiu, a declarat, duminică, la ieşirea de la vot, că e convins că va urma o ”perioadă însorită pentru Bucureşti”, după ani de administraţie "care a adus numai umbre" şi că a votat pentru soluţii serioase, seriozitate şi profesionalism.

”Mă bucur să fim aici într-o zi atât de însorită, atât de frumoasă. Sunt convins că va fi începutul unei perioade însorite pentru Bucureşti după atâţia ani de administraţie care ne-a adus numai umbre şi multe necazuri. Am votat pentru soluţii serioase, am votat pentru seriozitate şi profesionalism pentru că numai acestea sunt soluţiile câştigătoare pentru bucureşteni, în primul rând.

Din acest vot al bucureştenilor să dea Dumnezeu să iasă o administraţie care să aşeze oraşul acolo unde îi este locul: o mare capitală europeană”, a spus Cătălin Predoiu, la ieşirea din secţia de votare.

Candidatul PNL a venit la vot împreună cu soţia. Cei doi au votat la Colegiul Economic "Virgil Madgearu" din Capitală. 

Traian Băsescu: Am votat pentru oameni noi. E momentul ca românii, cu şampila în mână, să îi dea jos pe corupţi

Fostul preşedinte Traian Băsescu, a spus că a votat pentru oameni politici noi şi că speră ca aceste alegeri să fie momentul în care românii, având ştampila în mână, să îi elimine pe candidaţii care au dosare penale şi să pună "stop" corupţiei.

Traian Băsescu a votat la ora 11.00, la Colegiul "A.D. Xenopol" din Capitală, unde a mers împreună cu soţia sa, Maria Băsescu şi a fost aşteptat de un grup restrâns de susţinători, pe care i-a întrebat dacă au votat.

Fostul preşedinte a spus că a votat pentru oameni politici noi şi că este momentul ca românii să spună "stop" corupţiei.

"Eu am votat pentru ceea ce susţin de mulţi ani, am votat pentru oameni politici noi, pentru un partid care să nu fie afectat de problemele binecunoscute ale tranziţiei şi sper foarte mult că aceste alegeri vor fi momentul în care electoratul din România, având ştampila în mână, va elimina partidele şi candidaţii care au dosare penala, pentru că altfel toată lumea ţipă «jos cu corupţii». Astăzi, românii au ştampila în mână, îi pot pune ei jos. Sunt foarte mulţi candidaţi care au dosare penale. Este momentul ca românii să spună ei «stop»", a afirmat Traian Băsescu.

Emil Boc: Am votat cu cei care au modernizat Clujul. Îndemn clujenii să meargă la vot

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, care candidează pentru cel de-al patrulea mandat, a declarat că a votat cu cei care au modernizat oraşul şi i-a îndemnat pe clujeni să-şi exercite dreptul la vot.

Emil Boc a votat la Liceul de Informatică ”Tiberiu Popoviciu” din Cluj-Napoca, unde a venit alături de soţia sa, Oana Boc, şi de mai mulţi colegii de partid, între care senatorul Alin Tişe, copreşedintele PNL Cluj, Marius Nicoară şi europarlamentarul Daniel Buda.

”Am votat cu cei care au modernizat Clujul. Îmi respect toţi contracandidaţii şi îndemn clujenii să meargă la vot”, a declarat Emil Boc, la ieşirea de la vot.

Nicuşor Dan: Am votat pentru un Bucureşti necorupt, pentru o nouă clasă politică

Candidatul USB la Primăria Capitalei, Nicuşor Dan, a votat, duminică, pentru un Bucureşti necorupt şi pentru o nouă clasă politică, menţionând amuzat că a avut o noapte albă pentru că ”vecinul şi-a sărbătorit majoratul”. El a spus că pe parcursul zilei va trece pe la mai multe secţii de vot pentru a-i saluta pe reprezentanţii USB din secţii.

”Am votat pentru un Bucureşti necorupt, am votat pentru o nouă clasă politică, nu pentru una care şi-a dovedit şi corupţia şi incompetenţa şi vreau să îndemn oamenii să iasă la vot. De câte ori oamenii au ieşit la vot în număr mare, s-au produs schimbări importante în România şi sunt convins că putem să o facem azi”, a spus Nicuşor Dan, după ce a votat.

El a mărturisit că nu a dormit azi-noapte: ”Vecinul cred că şi-a sărbătorit majoratul azi-noapte”. 

De asemenea, Nicuşor Dan a spus că pe parcursul zilei va trece pe la mai multe secţii din Capitală pentru a-i saluta pe reprezentanţii USB din secţii care supraveghează buna desfăşurare a votului.

Nicuşor Dan a venit la vot împreună cu soţia sa şi a spus că de la votare vor merge la spital, unde este încă internată fetiţa lor nou născută. El a votat la Şcoala 278 din Prelungirea Ghencea. 

Dragnea: Votaţi pentru oameni cinstiţi, corecţi, care nu mint şi nu vând iluzii

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a votat, duminică, la Turnu Măgurele, el îndemnându-i pe români să meargă la urne şi să voteze pentru "oameni cinstiţi, corecţi, care nu mint şi nu vând iluzii".

Liderul PSD a mers la vot după ora 10.00, la o secţie din Turnu Măgurele, spunând că speră ca toţi românii să meargă să voteze pentru dezvoltarea comunităţii lor, pentru oameni serioşi şi responsabili.

"Sunt patru ani importanţi, în care oamenii pot să aibă o viaţă mai bună. Sper ca românii să voteze oameni care nu vând iluzii, oameni cinstiţi, corecţi, care împreună cu comunităţile lor pot face ca România să se dezvolte", a spus Liviu Dragnea.

După ce a votat la Turnu Măgurele, preşedintele PSD va pleca spre Capitală, unde va sta pe parcursul zilei la sediul central al PSD, alături de alţi lideri ai partidului şi de candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea.

Haşotti: Am votat pentru un primar normal, pentru ca oraşul şi judeţul nostru să redevină ceea ce au fost acum 15-16 ani

Senatorul PNL Puiu Haşotti a votat, duminică, la Constanţa, pentru ”un primar normal, pentru un oraş normal” şi pentru ca judeţul Constanţa să redevină ceea ce era în urmă cu 15-16 ani, ”adică primul oraş şi judeţ după Bucureşti în privinţa dezvoltării economice, sociale şi culturale”.

Primarul Nicolae Robu: Am votat pentru continuitatea procesului de schimbare radicală în bine a Timişoarei

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu (PNL), a votat, duminică, la secţia de votare de la Şcoala Generală nr. 30 din Cartierul Soarelui, unde locuieşte, Robu afirmând că a votat pentru schimbarea în bine a Timişoarei.

Chelmu: Am votat cu gândul ca fiecare bucureştean să aibă mai mult decât ceea ce îi oferă deocamdată societatea

Secretarul General al Guvernului, Sorin Chelmu, a declarat că a votat cu gândul ca fiecare bucureştean să meargă pe stradă cu capul sus, să fie în siguranţă şi să aibă mai mult decât ceea ce îi oferă deocamdată societatea.

"Am votat  cu gândul ca fiecare bucureştean sa meargă pe stradă cu capul sus, să fie în siguranţă şi să aibă mai mult decât ceea ce îi oferă deocamdată societatea. Fiecare dintre noi cred că trebuie să ne asumăm votul, pentru că este responsabilitatea noastră şi, din toate punctele de vedere, atât timp cât nu votăm, probabil nu ne asumăm. Atunci sigur că e mai uşor să stai în tribună şi să fluieri decât să intri în teren şi să joci", a declarat Sorin Chelmu la ieşirea de la vot.

El a votat la şcoală nr. 177 Nicolae Grigorescu din sectorul 1 al Capitalei.

Gorghiu: Din păcate e destul de probabil să nu se întâmple schimbarea în multe comunităţi, pentru că avem un singur tur

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a votat, duminică, la ora 9.30, ea cerând alegătorilor să se implice, să îşi decidă viitorul şi să aleagă ”oameni oneşti şi cinstiţi” şi adăugând că a votat pentru ca viaţa în comunităţi să se schimbe, însă este destul de probabil ca în multe locuri să nu se producă această schimbare, pentru că unii nu au vrut ca alegerile să se desfăşoare în două tururi de scrutin. 

”Am votat cu emoţii, mi-am uitat şi buletinul, noroc că au strigat după mine membrii secţiei, să îmi recuperez buletinul de identitate. Am votat cu emoţie, dar am votat cu raţiune, în acelaşi timp, şi a fost o alegere uşoară din acest punct de vedere. Şi pentru sector, şi pentru primăria generală, am votat soluţii serioase”, a spus Gorghiu.

Copreşedintele PNL a mai spus că a votat ”oameni integri, serioşi şi oameni cu experienţă în administraţie”, despre care are convingerea că vor face ”o viaţă mai bună”. 

Alina Gorghiu a precizat că a votat pentru ca să se schimbe viaţa în multe comunităţi din România.

 

Din păcate, pentru că unii nu au vrut turul doi, e destul de probabil să nu se schimbe pe măsura pe care ne-o dorim. De aceea, pentru că nu avem al doilea tur, vă îndemn pe toţi să veniţi la vot, să votaţi util, cu raţiunea şi cu sufletul, în acelaşi timp, şi să ştiţi un lucru: cei care stau acasă şi dau votul de blam, nu decid”, a adăugat ea. 

Duşa: Fiind în judeţul Harghita, am votat pentru o bună reprezentare a românilor în instituţiile administraţiei locale şi judeţene

Fostul ministru al Apărării Naţionale Mircea Duşa a votat, duminică, în municipiul Topliţa, pentru o bună reprezentare a românilor din Harghita în instituţiile administraţiei locale şi judeţene şi ”pentru politici economice, sociale şi administrative în favorarea cetăţenilor României”.

Mircea Duşa, lider al PSD Harghita, a declarat, la ieşirea de la urne, că scrutinul de duminică este ”important”, întrucât cetăţenii cu drept de vot îşi aleg reprezentanţii care vor gestiona localităţile ţării în următorii patru ani.

Turcescu a venit la vot cu soţia şi copiii: Societatea e într-un moment important, în care poate da tonul schimbării

Candidatul PMP la Primăria Generală, Robert Turcescu, a votat, duminică, la ora 9.00, la Facultatea de Agronomie din Capitală, el venind la secţia de votare împreună cu soţia şi copiii şi declarând că alegerile locale din acest an sunt diferite, pentru că s-au produs schimbări importante în ultimul an, iar societatea se află într-un moment în care poate da tonul schimbării.

Robert Turcescu a declarat, după vot, că de 23 de ani locuieşte în Bucureşti şi că nu a lipsit niciodată de la vot.

”De când am împlinit vârsta majoratului, am fost de fiecare dată să votez. Am votat şi astăzi, ca de fiecare dată, cu dorinţa în aceste alegeri locale de a vedea un oraş transformându-se în bine, de a vedea oameni mult mai fericiţi şi iubind Bucureştiul şi cu gândul că e posibilă o schimbare, dar şi cu gândul la copiii mei şi la copiii bucureşteni care mi-aş dori să trăiască, realmente, într-o capitală europeană”, a spus candidatul PMP la Primăria Generală a Capitalei.

 

Turcescu a mai afirmat că a votat cu multă speranţă şi cu gândul că oamenii tineri, maturi din acest oraş şi cei care îşi doresc cu adevărat să se schimbe lucrurile în bine vor ieşi la vot, pentru că este o vreme superbă. 

Firea: Am votat cu gândul la adulţi, la persoanele care sunt în activitate şi care petrec foarte mult timp în trafic

Candidatul PSD-UNPR la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a votat duminică la Colegiul ”Tudor Vianu”, ea spunând că a votat cu gândul la bucureştenii care îşi petrec mult timp în trafic, reamintind că la locale se aleg ”gospodarii” oraşului.

 

Am  votat cu speranţa că bucureştenii vor avea o viaţă mai bună. Cu toţii am sperat de fiecare dată că se vor întâmpla lucruri frumoase în Capitală. Avem de această dată poate o şansă în plus, pentru că cu toţii suntem mai maturi, din toate punctele de vedere. Am votat cu gândul la o Capitală cu şcoli şi spitale moderne, cu problema traficului rezolvată. (...)

Am votat cu gândul la adulţi, la persoanele  care sunt în activitate şi care petrec foarte mult timp în trafic, spre serviciu, spre şcolile copiilor. (...) Suntem la capătul unei perioade foarte agitate, o perioadă tulbure, mă bucur că am constatat că decizia mea a fost una corectă, aceea de a-mi folosi întreaga energie şi tot timpul pe care l-am avut la dispoziţie pentru a prezenta prin intermediul dumnevoastră tuturor bucureştenilor care sunt intenţiile şi proiectele mele”, a spus Gabriela Firea după ce a votat.

Ea a mai menţionat că la scrutinul de duminică sunt aleşi ”gospodarii oraşelor”.

La secţia de votare, Gabriela Firea a fost aşteptată de candidatul PSD-UNPR la Sectorul 1, Dan Tudorache, precum şi de un grup de susţinători care au aplaudat-o atât la sosire, cât şi la plecare.

Turcan (PNL): E important ca românii să meargă la vot. O zi de vot marchează conducerea locală şi judeţeană pentru patru ani

Vicepreşedintele PNL Raluca Turcan a votat, duminică, la Sibiu, îndemnându-i pe români să meargă la urne, pentru că ”o zi de vot marchează conducerea locală şi judeţeană pantru patru ani”. Îndemnul ei a vizat, în special, alegătorii din Sibiu care ”nu au excelat niciodată” la acest capitol.

Raluca Turcan, care este şi preşedinte al PNL Sibiu, a votat, duminică dimineaţă, la secţia de votare nr. 42, de la Colegiul Naţional ”Octavian Goga” din municipiul Sibiu.

Ea a venit însoţită de candidatul PNL pentru funcţia de primar al municipiului Sibiu, Răvan Pop, şi de cea care este prima pe lista pentru Consiliul Judeţean, Daniela Cîmpean, propunerea PNL Sibiu pentru funcţia de preşedinte al CJ Sibiu.

”Lumea va pune preţ pe muncă, pe implicare, pe integritate şi sper ca la finalul alegerilor din 2016 să se simtă rezultatul alegerii românilor în bunăstarea cetăţenilor acestei ţări”, a declarat Turcan, la ieşirea din secţia de votare.

Întrebată dacă este optimistă privind prezenţa la vot, Turcan a spus că sibienii ”n-au excelat niciodată” la acest capitol. 

”Sibiul nu a excelat niciodată privind prezenţa la vot, de aceea sper ca sibienii să înţeleagă că e foarte important să mergă la vot să-şi exercite dreptul de vot, pentru că o zi de vot marchează conducerea locală şi judeţeană pentru patru ani de zile. Deci e important ca românii să meargă la vot”, a mai spus Turcan.

Daniela Cîmpean va vota la ora 09.00 la secţia de votare nr. 48, iar Răzvan Pop la ora 10.00, la secţia de votare nr.68, Şcoala Generală nr. 4, fiind aceeaşi şcoală la care obişnuia să voteze Klaus Iohannis, întrucât Pop şi Iohannis locuiesc pe aceeaşi stradă din municipiul Sibiu.

Peste 376.000 de sibieni sunt aşteptaţi să voteze la alegerile locale, primele fără Klaus Iohannis în calitate de candidat, după 16 ani.

Pe listele electorale din judeţul Sibiu sunt înscrişi peste 376.000 de alegători şi s-au amenajat 370 de secţii de votare, 105 fiind în municipiul Sibiu. Pentru ca fiecare persoană din oraş să găsească mai uşor secţia de votare la care este arondată, Primăria Sibiu a pus la dispoziţie, pe site-ul instituţiei, o aplicaţie. Astfel, persoanele interesate trebuie să completeze adresa, iar aplicaţia le arată secţia de votare de care aparţin şi o localizare pe harta oraşului. În municipiul Sibiu sunt aşteptaţi să voteze 143.867 de cetăţeni care sunt în listele electorale permanente şi pe cele complementare.

Prefectura Sibiu a tipărit peste 1,2 milioane de buletine de vot, fiind cosumate 34 de tone de hârtie. 

Premierul Cioloş a votat la Zalău: M-aş fi aşteptat la mai multă regenerare a resurselor umane ale partidelor care au propus candidaţi

Premierul Dacian Cioloş a votat, duminică dimineaţă, la o secţie de votare din Zalău, spunând că acolo se simte acasă şi acolo sunt rădăcinile lui. El a afirmat că a votat pentru oameni de la care speră că pot face din acest oraş mai mult şi în care are încredere, chiar dacă s-ar fi aşteptat "la mai multă regenerare a resurselor umane ale partidelor care au propus candidaţi".

Dacian Cioloş a mers la vot împreună cu soţia sa, Valerie Cioloş-Villemin, la o secţie de votare din Zalău.

El a spus că a votat pentru oameni de la care speră că pot face din oraş mai mult, pentru oameni în care are încredere, chiar dacă s-ar fi aşteptat "la mai multă regenerare a resurselor umane ale partidelor care au propus candidaţi".

"Dincolo de ce putem face pe parcursul mandatelor, acum este momentul să ne spunem punctele de vedere cel mai consistent. Ştiţi, chestiile astea că am votat pentru democraţie, prosperitate şi aşa mai departe mi se par generalităţi. Am votat pentru oameni vizavi de care sper că pot să facă din oraşul acesta mai mult decât este, deci am votat oameni în care am încredere, chiar dacă, drept să vă spun, m-aş fi aşteptat la mai multă regenerare, să spun aşa, a resurselor umane ale partidelor care au propus candidaţi. Sper să avem o dinamică mai bună pentru alegerile parlamentare", a afirmat Cioloş.

Întrebat dacă crede că se va schimba ceva după aceste alegeri locale, el a răspuns: " Ceva se va schimba oricum. Impotant este să se schimbe în bine".

Premierul a mai spus că a votat la Zalău pentru că de acest oraş se simte legat şi acolo îi sunt rădăcinile: "De oraşul ăsta şi de locurile astea mă simt eu legat. Faptul că m-am dus într-o parte sau în alta a fost pentru că aşa s-a întâmplat, acolo au fost oportunităţile, dar stiţi cum e: oriunde te-ai duce rămâi legat de rădăcinile de acasă şi eu nu vreau să mi le tai. Agronom fiind, ştiu ce înseamnă să-ţi tai rădăcinile şi să trebuiască să le regenrezi în altă parte. Aici am familia, am pritenii, aici mă simt acasă".

Blaga: Am votat oameni cu soluţii serioase şi împotriva imposturii, demagogiei şi a populismului dus uneori la extrem

Copreşedintele PNL Vasile Blaga a votat, duminică, la Colegiul ”I.L. Caragiale” din Bucureşti, el spunând că a votat ”oameni cu soluţii serioase şi care le pot duce la începlinire” şi ”împotriva imposturii, demagogiei şi a populismului dus la extrem uneori în politică”.

”Am votat singurii candidaţi la Primăria Generală şi la Primăria Sectorului 1 care sunt oameni cu soluţii serioase şi care le pot duce la începlinire”, a declarat Vasile Blaga, după ce a votat la o secţie amenjată în Colegiul ”I.L. Caragiale” din Capitală.

Copreşedintele PNL a adresat o invitaţie bucureştenilor să vină în număr cât mai mare la vot, pentru că ştie că ”le pasă de oraşul şi sectorul în care trăiesc”.

”Am votat şi împotriva imposturii, demagogiei şi a populismului dus la extrem uneori în politică”, a mai spus Vasile Blaga.

Peste 18.000 de secţii de votare s-au deschis duminică, la ora 7.00, în toată ţara, la urne fiind aşteptaţi 18.320.473 de români cu drept de vot pentru a-şi alege primarul, dar şi consilierii locali şi judeţeni, urmând ca votul să se încheie la ora 21.00. La acest scrutin, vor putea să îşi exercite votul doar cei care se află duminică în localităţile de domiciliu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.