Premierul Ludovic Orban a declarat că a votat în mod evident pentru o Românie normală, pentru o Românie dezvoltată, puternică, respectată în lume. Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu a transmis, duminică, un mesaj tinerilor, recomandându-le să iasă la vot ”pentru că au pe cine alege”. ”Aceste alegeri sunt momentul fundamental de schimb de generaţii”, a spus Băsescu. Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea a votat duminică la prima oră, la o secţie de vot din sectorul 1, ea spunând că a votat cu gândul la copiii acestei ţări, "cu gândul la un preşedinte care va pune capăt măsurilor de austeritate". Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a votat duminică, spunând că din respect pentru cei care au murit la Revoluţia din 1989 românii trebuie să voteze indiferent de opţiunea lor. Şi ministrul Educaţiei, Monica Anisie, i-a îndemnat pe toţi cetăţenii României să iasă astăzi la vot, pentru a înţelege că este "în folosul nostru să avem o normalitate în această ţară".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE -  Cioloş: Votul de astăzi cred că ar trebui să pună definitiv capăt ideii că votăm de frică, că votăm răul cel mai mic

Europarlamentarul Dacian Cioloş crede că votul de astăzi ar trebui să pună definitiv capăt ideii că se votează de frică, se votează răul cel mai mic şi îşi doreşte ca în turul doi să fie o dezbatere de idei legată de modul cum ar trebui să evolueze România.

Dacian Cioloş s-a prezentat, duminică, la o secţia de votare din Braşov şi a spus că a votat pentru ca “România să meargă definitiv pe calea democraţiei, a cinstei şi a competenţei, pentru ca oamenii de bun simţ să-şi poată construi un trai aici în Româniai, fără să fie nevoiţi să plece şi pentru ca cei care au plecat să aibă motive să vină înapoi”.

El a precizat că acest vot trebuie să pună capăt ideii că se votează de frică.

“Votul de astăzi cred că ar trebui să pună definitiv capăt ideii că votăm de frică, că votăm răul cel mai mic şi să putem în sfârşit în turul doi să avem cu adevărat o dezbatere de idei legat de modul în care România ar trebui să evolueze în următorii ani”, a mai afirmat Cioloş.

El consideră că românii au înţeles după doi sau trei ani de stat în stradă că votul contează.

UPDATE - Senatorul Lucian Romaşcanu a votat pentru preşedinte care să aducă pacea socială

Senatorul PSD Lucian Romaşcanu a votat, duminică, pentru ”un preşedinte care să aducă pacea socială”, adăugând că e important ca românii să iasă la vot, în numele democraţiei câştigate cu sânge în urmă cu 30 de ani.

”În primul rând am votat, asta e foarte important. Mi-aş dori să fie prezenţă foarte mare. Chiar acum e exercitarea fundamentală a democraţiei pe care am câştigat-o cu sânge acum 30 de ani. Am votat pentru un preşedinte care să ne aducă pacea socială, care să încerce şi să reuşească să ne reunească. Avem 15 ani de când suntem foarte separaţi, români de romani, şi toată zavera asta dintre noi, dintre noi şi noi, dintre noi şi cei de afară, ar trebui să înceteze şi să ne concentrăm pe ce avem de făcut, de construit. Am votat pentru un asemenea preşedinte, sper ca rezultatul să fie cel care trebuie”, a declarat senatorul PSD de Buzău, Lucian Romaşcanu, fost ministru al Culturii.

UPDATE - Fifor: Am votat cu gândul la copiii mei, cu gândul la o ţară prosperă demnă şi respectată oriunde în această lume

Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, a spus că a votat cu gândul la copiii săi, la o ţară prosperă, demnă şi respectată oriunde în lume, dar şi împotriva ideii de austeritate.

Mihai Fifor a declarat jurnaliştilor, duminică, la ieşirea din secţia de votare, că a votat pentru o ţară în care fiecare român să simtă că are un viitor.

“Am votat pentru o ţară în care fiecare român să se regăsească, pentru o ţară în care fiecare român să simtă că are un viitor. Am votat cu gândul la copiii mei, am votat cu gândul la o ţară prosperă demnă şi respectată oriunde în această lume, am votat împotriva ideii de austeriate, împotriva oricărui proiect care ar putea să pună în pericol siguranţa cetăţeanului în această ţară, împotriva oricărui proiect care ar putea să pericliteze viaţa bătrânilor noştri, a copiilor noştri”, a declarat Mihai Fifor.

UPDATE - Carmen Iohannis: Este foarte important să vină toţi românii la vot

Soţia preşedintelui Klaus Iohannis, Carmen Iohannis, i-a invitat pe români să iasă la vot, afirmând că este ”foarte important” ca toţi românii să meargă să voteze.

Carmen Iohannis a mers, duminică, să voteze la o secţie din Sibiu. Aceasta i-a îndemnat pe români să meargă în număr cât mai mare la urne.

”Este o zi foarte importată astăzi, am votat pentru România normală şi vă invit pe toţi la vot. Este foarte importat să vină toţi românii la vot”, a declarat Carmen Iohannis. 

UPDATE - Norica Nicolai: Dragi români, ridicaţi-vă şi mergeţi la vot

Copreşedintele Alianţei Electorale "Un Om", Norica Nicolai, la ieşirea de la urne, a îndemnat românii să iasă la vot deoarece ”România merită mai bine”.

”Astăzi am votat cu gândul la noi, la fiecare dintre noi la ceea ce însemnăm, la faptul că fiecare dintre noi contăm. Nu numai noi, ci şi viitorul nostru, al copiilor noştri şi ai acestei ţări”, a declarat Norica Nicolai.

Ea a adăugat că astăzi e o zi importantă şi că România merită mai mult.

”Dragi români, ridicaţi-vă şi mergeţi la vot. România merită mai mult şi cu siguranţă merită mai bine. Astăzi e o zi impotrantă, este ziua în care putem, face lucrul ăsta”, a mai declarat Norica Nicolai

UPDATE - Băsescu: Aceste alegeri sunt momentul fundamental de schimb de generaţii

”Eu am deja gândirea omului care a trecut prin toate funcţiile şi cred că aceste alegeri sunt momentul fundamental de schimb de generaţii. Generaţia mea şi-a făcut datoria cât a putut să şi-o facă: România e în NATO; e în Uniunea Europeană, trebuie să vină generaţia care să întregească ţara şi care s-o îndrepte spre prosperitate. Noi atât am putut să facem” a afirmat europarlamentarul Traian Băsescu duminică, după ce şi-a exercitat dreptul de vot.

Băsescu a transmis un mesaj şi pentru alegători, în contextul în care statisticile arată că tinerii au ieşit cel mai puţin la vot: „este momentul lor să iasă la vot, pentru că au pe cine alege”.

UPDATE - Ministrul Dezvoltării Ion Ştefan: Aştept de la noul preşedinte o viziune de dezvoltare în interesul cetăţeanului român

Ministrul Dezvoltării Ion Ştefan, a declarat duminică după ce a votat că aşteaptă de la noul preşedinte o ”viziune de dezvoltare în interesul cetăţeanului român”.

Ion Ştefan a mers duminică să voteze la o secţie amenajată în Focşani, oraşul său natal.

După ce şi-a exprimat dreptul constituţional, ministrul Dezvoltării a declarat: ”Am votat pentru a putea construi împreună o Românie normală. Aştept de la noul preşedinte o viziune de dezvoltare în interesul cetăţeanului român. Sper de asemenea într-o prezenţă bună, sper să avem un rezultat foarte bun. Astăzi o să merg în familie, dar o să şi particip alături de ceilalţi colegi din PNL la anumite întâlniri, discuţii, etc. Mi-aş dori ca cetăţenii să înţeleagă importanţa acestui moment, ca noi cu toţii să dăm un imbold pentru următoarea perioadă, să arătăm celorlalţi că cetăţenii români sunt interesaţi, implicaţi, că îşi doresc o Românie normală”

UPDATE - Orban: Am votat în mod evident pentru o Românie normală, pentru o Românie dezvoltată, puternică, respectată în lume

”Am votat în mod evident pentru o Românie normală, pentru o Românie dezvoltată, puternică, respectată în lume, în care drepturile şi libertăţile fiecărui cetăţean sunt respectate cu sfinţenie şi în care fiecare om are o şansă de a reuşi în viaţă”,a declarat Orban.

Întrebat cât de important este votul de duminică, Ludovic Orban a răspuns: ”Fundamental. Funcţia de preşedinte al României este cea mai importantă funcţie în statul român, preşedintele României este cel care dă direcţia, cel care are cu adevărat puterea de a reprezenta România în lume, are puterea de a corecta eventualele erori ale altor instituţii ale statului, este cel care dă tonul”.

El  i-a îndemnat pe români să îşi exercite dreptul de vot, pentru că este un vot câştigat prin sacrificii, este un drept fundamental care permite fiecărui cetăţean român să hotărască ce se întâmplă cu ţara lui şi în ce direcţie se îndreaptă, într-o direcţie bună sau nu.

UPDATE - Ministrul Educaţiei: Îi îndemn pe toţi cetăţenii României să iasă astăzi la vot şi să înţeleagă că este în folosul nostru să avem o normalitate în această ţară

“Să mergem la vot! Am câştigat acest drept, prin urmare toată lumea să voteze. Îi îndemn şi pe toţi cetăţenii României să iasă astăzi la vot şi să înţeleagă că este în folosul nostru să avem o normalitate în această ţară”, a declarat Monica Anisie jurnaliştilor, la scurt timp după ora 7,după ce a ieşit din secţia de votare.

Anisie a fost întrebată în legătură cu faptul că la secţiile de votare din străinătate nu mai sunt cozile de la alte alegeri şi cum i se pare acest lucru, spunând: “E un lucru foarte bun, în felul aceste iarăşi vorbim despre normalitate. Aşa ar fi trebuit să fie întotdeauna, omul nu trebuie să fie umilit şi să stea la rând pentru a-şi exercita un drept fundamental”.

UPDATE - Ministrul de Interne: Din respect pentru cei care acum 30 de ani şi-au sacrificat viaţa pentru ca noi să avem astăzi acest drept, îi invit pe români să voteze indiferent de opţiunea lor

Vela s-a prezentat la ora 7 la secţia de votare, spunând că a ales să vină la deschiderea urnelor pentru că este foarte multă treabă la minister în cursul acestei zile.

“Avem multă treabă, o să avem şi o videoconferinţă la minister acum imediat, colegii din minister sunt la datorie de câteva zile şi suntem toţi în dispozitive, aşa că a fost un motiv obiectiv pentru ca am venit la prima oră”, a spus Vela.

El a precizat că românii trebuie să vină la vot indiferent de opţiunea lor, având o datorie morală faţă de cei care şi-au sacrificat viaţa la Revoluţia din 1989.

“Din respect pentru cei care acum 30 de ani şi-au sacrificat viaţa pentru ca noi românii să avem astăzi acest drept, îi invit să voteze indiferent de opţiunea lor, este până la urmă nu doar un drept, în amintirea lor e chiar o obligaţie morală”,a  declarat Vela înainte de a intra în secţia de votare.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea: Am votat cu gândul la copiii acestei ţări, cu gândul la un preşedinte care va pune capăt măsurilor de austeritate

”Am votat cu gândul la copiii acestei ţări. să trăiască într-o ţară în care toţi copiii să aibă şanse egale, atât de educaţie, cît şi de dezvoltare. (...) Am votat cu gândul la un preşedinte care va pune capăt unor măsuri de austeritate care vor face foarte mult rău”, a declarat Firea după vot.

Ea a precizat că nu va fi niciodată de acord să fie curbe de sacrificiu pentru anumite categorii sociale care oricum sunt vulnerabile.

”Mi-aş dori ca în perioada următoare să nu mai fie învrăjbite categorii sociale. (...) Mi-aş dori o Românie frumoasă,prosperă. Am votat cu speranţă”, a adăugat primarul Capitalei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.