Primarul din Iaşi Mihai Chirica a discutat cu reprezentanţii USR-PLUS mai bine de 5 ore. Delegaţiile PNL şi USR-PLUS au au reuşit să stabilească un calendar care vizează în special pachetul de proiecte cu susţinere comună în bugetul anului 2021, alături de întărirea încrederii între cele două formaţiuni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
De asemenea, a fost decisă implicarea consilierilor locali ai ambelor formaţiuni în procesul de guvernare locală, atât din punct de vedere legislativ, cât şi executiv. În perioada următoare, vor urma alte runde de întâlniri pentru a continua acest demers.
 
„Salut răbdarea tuturor consilierilor locali şi a celor prezenţi în această primă rundă de negociere între PNL şi USR-PLUS. S-au discutat şi elemente de natură obiectivă, dar şi subiectivă. S-au clarificat diverse asperităţi în ceea ce priveşte dialogul şi sper ca interesul ieşenilor să fie pus în prim plan de ambele partide politice”, a declarat primarul Mihai Chirica, potrivit unei postări duminică pe pagina de Facebook a Primăriei Municipiului Iaşi.
 
Reprezentanţii organizaţiei USR-PLUS Iaşi au transmis, la rândul lor că în discuţia pe care au avut-o cu Mihai Chirica au susţinut importanţa depolitizării, transparenţei şi digitalizării. Aceştia i-au cerut edilului Iaşiului să îşi asume obiectivele de mandat şi să demareze proiectele mari pe care le-a promis. 
 
„Suntem vocea unei generaţii de ieşeni care s-au săturat de cumetriile şi lâncezeala din primărie, de proiectele mărunte şi de cârpelile făcute după ureche înainte de alegeri!
 
Este momentul proiectelor mari şi al investiţiilor de anvergură! Este momentul transparenţei, digitalizării şi depolitizării! Asta am susţinut şi în discuţia de astăzi cu Mihai Chirica şi consilierii PNL Iaşi. Noi, consilierii USR PLUS, ne dorim un mandat productiv în care să dezvoltăm acest oraş! Iaşul nu mai poate bate pasul pe loc.
 
I-am cerut lui Mihai Chirica asumarea obiectivelor de mandat şi demararea proiectelor mari pe care le-a promis. Suntem dispuşi să muncim şi să facem tot ce ne stă în puteri pentru a duce la implementare toate proiectele de anvergură din programul nostru şi la care fiecare consilier USR PLUS şi-a adus contribuţia.
 
Primul pas în implementarea tuturor proiectelor este reformarea administraţiei. 51 de familii lucrează în Primăria Iaşi, iar asta a culminat cu scandaloasa numire a lui Gabriel Harabagiu, cumătrul primarului Chirica, în funcţia de City Manager. Aşa se justifică administraţia neproductivă şi clientelismul din primărie, iar asta se reflectă în nivelul scăzut de trai al ieşenilor şi calitatea slabă a serviciilor publice. În primăria Iaşi există departamente care nu fac nimic. Avem însă nevoie de un birou pentru atragerea investiţiilor şi un birou pentru ieşenii din Diaspora. Prin eficientizarea administraţiei se pot economisi sume importante la bugetul Iaşului, bani care pot fi cheltuiţi în folosul cetăţenilor.
 
Reformarea administraţiei este la fel de urgentă ca demararea proiectelor pe care le-am propus pentru bugetul anului 2021. Acestea nu sunt promisiuni, sunt lucruri de bun-simţ care garantează normalitate şi un trai decent pentru ieşeni.
 
Vrem dezvoltarea economică a Iaşului prin parcuri industriale, vrem reducerea poluării şi soluţii pentru trafic, digitalizare, servicii sociale eficiente, autobuze şcolare şi infrastructură culturală. Vrem normalitate şi civilizaţie!”, arată o postare de duminică pe pagina de Facebook a USR Iaşi. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.