PNL şi PPE o susţin pe Ursula von der Leyen în fruntea viitoarei Comisii Europene, iar Manifestul Congresului PPE a solicitat admiterea deplină a României în Spaţiul Schengen, anunţă partidul într-un comunicat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Delegaţii Partidului Naţional Liberal, împreună cu ceilalţi delegaţi prezenţi la Congresul Partidului Popular European de la Bucureşti au votat-o joi pe Ursula von der Leyen drept candidată a PPE pentru preşedinţia Comisiei Europene”, anunţă PNL într-un comunicat, la finalul Congresului PPE.

PNL precizează că în segmentul dedicat discursurilor şefilor de stat şi de guvern de centru-dreapta, preşedintele României, Klaus Iohannis, a transmis un mesaj de încredere în valorile europene, făcând apel la mobilizare în favoarea proiectului european.

”Valorile europene conduc la un nivel de trai ridicat pentru oameni. Trebuie să implicăm cetăţenii şi să îi inspirăm să facă parte din efortul conjugat pentru un viitor mai prosper şi sigur. Zgomotul din zona populismului poate fi acoperit printr-o participare activă şi o comunicare eficientă. Încurajarea unei participări ridicate la vot este vitală pentru a ne asigura că vocea fiecărui cetăţean contează”, a declarat preşedintele României.

În faţa Congresului PPE s-au aflat de asemenea Manfred Weber, preşedintele Partidului Popular European şi Roberta Metsola, preşedinta Parlamentului European, primul subliniind că PPE rămâne motorul Europei, iar şefa Parlamentului European reafirmându-şi susţinerea pentru intrarea deplină a României în Spaţiul Schengen, menţionează PNL.

Potrivit liberalilor, ”unul dintre cele mai importante momente ale Congresului PPE a fost mesajul Ursulei von der Leyen, cea care a primit sprijinul delegaţilor populari pentru un nou mandat în fruntea Comisiei Europene”.

”Ea şi-a exprimat aprecierea faţă de preşedintele României, afirmând că popularii europeni sunt „foarte mândri de Klaus Iohannis, care este un extraordinar european” şi a accentuat nevoia ca toate ţările europene şi structurile UE să lucreze mai mult pentru democraţie, prosperitate şi securitate în Europa”, arată PNL. În finalul Congresului PPE, preşedintele Partidului Popular European, Manfred Weber, le-a mulţumit lui Nicolae Ciucă şi Partidului Naţional Liberal pentru găzduirea unui „eveniment extraordinar”, subliniind că popularii europeni s-au simţit la Bucureşti „ca acasă”.

PNL aminteşte că delegaţii populari au votat miercuri seară Manifestul PPE 2024, în care s-a menţionat expres nevoia admiterii depline a României şi Bulgariei în Spaţiul Schengen, în paralel cu întărirea graniţelor externe ale Uniunii Europene.

Manifestul PPE a cerut de asemenea consolidarea susţinerii pentru familiile europene, creşterea competitivităţii economice a Uniunii Europene, a sprijinului pentru fermieri şi a investiţiilor în securitatea continentului. Pe parcursul celei de-a doua zile a Congresului PPE, preşedintele Partidului Naţional Liberal, Nicolae Ciucă, a continuat întâlnirile bilaterale cu liderii europeni prezenţi la Bucureşti.

Liderul liberal s-a întâlnit cu Andrej Plenković, premierul Croaţiei, discutând despre integrarea europeană a Balcanilor de Vest, cu premierul Greciei, Kyriakos Mitsotakis, abordând temele privind dezvoltarea infrastructurii energetice şi securitatea la Marea Neagră, cu Alberto Núñez Feijóo, liderul popularilor spanioli, vorbind despre dubla cetăţenie pentru românii care trăiesc în Spania şi cu Dorin Recean, prim-ministrul de la Chişinău, pe care l-a asigurat de susţinerea totală a României pentru drumul european al Republicii Moldova.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.