Reprezentanţii PNL Sector 1 o acuză pe edilul Clotilde Armand că a trimis la Prefectură un document fals şi anume un proiect de buget diferit de cel votat de Consiliul Local al Sectorului 1. Liberalii mai spus că Armand a demis-o marţi din funcţia de secretar general pe Lavinia Ionescu, după ce aceasta a refuzat să contrasemneze bugetul fals. „De remarcat că Lavinia Ionescu este secretar general de la începutul mandatului lui Armand, fiind unul dintre oamenii care au găsit soluţii legale la abuzurile primarului incompatibil”, mai arată sursa citată care adaugă că va fi făcută o plângere penală de către consilierii PNL primarului Armand pentru abuz în serviciu şi incompatibilitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Dacă locuitorii Sectorului 1 şi cetăţenii din Bucureşti credeau că le-au văzut pe toate în mandatul incompatibilei Clotilde Armand, putem observa că aceasta continuă să ne surprindă din ce în ce mai des cu ilegalităţile tot mai mari pe care le face din vârful Primăriei Sector 1. Pentru USR Sector 1 şi Clotilde Armand a început să devină o normalitate ca sfidarea şi tupeul din Primăria Sector 1 să ducă până la încălcarea legilor din România. Clotilde Armand a trimis la Prefectură un document FALS: un proiect de buget diferit de cel votat de Consiliul Local al Sectorului 1. Mai mult decât atât, Armand a demis-o astăzi din funcţia de secretar general pe Lavinia Ionescu, după ce aceasta a refuzat să contrasemneze bugetul fals. De remarcat că Lavinia Ionescu este secretar general de la începutul mandatului lui Armand, fiind unul dintre oamenii care au găsit soluţii legale la abuzurile primarului incompatibil”, potrivit comunicatului de presă al PNL Sector 1.

 

Pe 28 martie, Consiliul Local a aprobat bugetul Sectorului 1, propunerea primarului fiind modificată de o serie de amendamente votate cu majoritate.

 

Primarul Clotilde Armand a ignorat votul Consiliului Local, care este autoritatea deliberativă, şi a trimis la Prefectura Bucureşti un proiect de buget care nu ţine cont de decizia consilierilor, mai indică sursa citată.

 

Conform Codului administrativ,  art.129, alin.4, lit. a), art. 197 şi art. 200, Consiliul Local „aprobă, la propunerea primarului, bugetul unităţii administrativ-teritoriale (...)”, iar hotărârile consiliului local sunt supuse controlului de legalitate exercitat de către prefect şi sunt comunicate acestuia în cel mult 10 zile de la adoptare, mai precizează liberalii de la PNL Sector 1.

 

Consilierii PNL vor depune în zilele următoare o plângere penală împotriva primarului abuziv şi incompatibil de la Sectorul 1. De asemenea, vom sesiza Prefectura legat de acest abuz, precum şi toate instituţiile abilitate să ia măsuri în acest caz.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.