PNL a transmis, sâmbătă, pe Facebook, că Maria Madalina Turza, Consilier de Stat PNL în cadrul Cancelariei Prim-ministrului Nicolae Ciucă şi Coordonator strategic al asistenţei umanitare a refugiaţilor i-a prezentat Primei Doamne a Statelor Unite ale Americii, Jill Biden, strategia României la criza umanitară a refugiaţilor din Ucraina, cu accent pe asistenţa psihologică destinată persoanelor care au trecut prin trauma războiului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Partidul Naţional Liberal – prin reprezentanţii săi în funcţii publice – este în prima linie a răspunsului la criza umanitară generată de războiul din Ucraina! Maria Madalina Turza, Consilier de Stat PNL în cadrul Cancelariei Prim-ministrului Nicolae Ciucă şi Coordonator strategic al asistenţei umanitare a refugiaţilor, s-a întâlnit azi cu Dr. Jill Biden, Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii, la sediul Ambasadei SUA la Bucureşti”, transmite formaţiunea. 
 
În cadrul discuţiei, Consilierul de stat PNL a prezentat strategia României la criza umanitară a refugiaţilor din Ucraina, cu accent pe asistenţa psihologică destinată persoanelor care au trecut prin trauma războiului. În dialogul cu Prima Doamnă a SUA, Mădalina Turza a prezentat şi eforturile pe care România le face pentru integrarea copiilor ucraineni în sistemul nostru de educaţie.
 
„Faptul că România a reuşit să sprijine aproape 900.000 de mii de persoane alungate de război, într-un context social post pandemic complex, arată nu numai capacitatea noastră de a fi solidari şi de a ne mobiliza, ci şi capacitatea de coordonare instituţională şi răspuns rapid al României de la cel mai înalt nivel de decizie al executivului, până la personalul care lucrează neobosit la punctele de trecere a frontierei”, a declarat Mădălina Turza, Consilier de Stat.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.