Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, a declarat, vineri, că, înainte de a cere numirea noilor miniştri, premierul Viorica Dăncilă ar trebui să îi demită pe miniştrii care au făcut de râs România la Bruxelles.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„După prestaţia avută de membrii cabinetului Dăncilă în această săptămâna la Bruxelles, în comisiile de specialitate ale Parlamentului European, jumătate dintre miniştrii cabinetului Dăncilă ar fi trebuit demişi astăzi de urgenţă, pentru că au tratat în băşcălie aceste audieri şi au făcut de râs România. Înainte de a cere semnarea decretelor de numire a noilor miniştri, doamna Dăncilă ar trebui să faca o evaluare a propriului Cabinet şi să îi demită urgent pe cei care prin prestaţia lor nu au făcut să pună România la colţ în Parlamentul European sau să fie tratată cu amuzament”, a declarat purtătorul de cuvânt al PNL.
 
El a vorbit în primul râdn despre prestaţiile celor doi miniştri în Comisia de justiţie şi afaceri interne: „Domnul Tudorel Toader şi Carmen Dan, care fie au minţit cu neruşinare, fie au omis cu ticăloşie obiectivele naţionale ale României. Domnl Tudorel Toader a vorbit despre respectarea recomandărilor Comisiei de la Veneţia, minţind grosolan spunând că acestea sunt respectate aşa cum ele au fost formulate, invocând modificarea prin Ordonanţele de Urgenţă 90 şi 92, ca urmare a recomandărilor Comisiei de la Veneţia. În fapt, este vorba doar de două recomandări ale Comisiei de la Veneţia la care face referire domnul Tudorel Toader, ignorând toate celelalte observaţii ale Comisiei de la Veneţia şi recomandările din raportul MCV“.
 
Ionel Dancă a mai spus că ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a omis printre priorităţile României, în mandatul de asigurare a preşidenţiei Consiliului JAI, un obiectiv naţional extrem de important pentru noi, aderarea la spaţiul Schengen, atât a Românie,i cât şi a Bulgariei. „Mai mult decât atât, a spus că acest subiect şi aici citez «nu va fi dezbătut în Consiliul JAI nici acum, nici în viitor», asta a răspuns în faţa parlamentarilor europeni, indiferent de ce a declarat domnia sa ulterior pe holurile Parlamentului European“, a adăugat el.
 
„Sunt prestaţii jalnice ale miniştrilor Cabinetului Dăncilă, la care au asistat parlamentarii europeni şi opinia publică europeană şi naţională. Ca urmare, doamna Dăncilă ar trebui să ia măsuri urgente de remaniere a acestora şi de schimbare a lor din funcţie, pentru că în acest fel nu se poate asigura în mod eficient preşedinţia rotativă a Consiliului UE. Nu mai fac referire la alte prestaţii de la ministrul Agriculturii până la ministrul Finanţelor, pe care le-a văzut întreaga opinie publică“, a mai declarat purtătorul de cuvânt al PNL.
 
El a susţinut că, înainte de a se adresa preşedintelui României şi a-i cere să semneze decretele de numire ale noilor miniştri, Viorica Dăncilă „ar trebui să înveţe şi să exerseze mai bine limba română pentru a înţelege ceea ce spune şi pentru a evita situaţii în care prin exprimări greşite riscă să destabilizeze sau să devasteze inclusiv angajamentele României în plan internaţional, aşa cum bine s-a observat după declaraţiile avute după întâlnirea cu secretarul general NATO“.
 
Premierul Viorica Dăncilă a solicitat, vineri, preşedintelui Klaus Iohannis să respecte decizia CCR şi să semneze decretele de numire a miniştrilor Transporturilor şi Dezvoltării, afirmând că Guvernul a respectat procedurile legale, iar blocajul este nejustificat.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.