PNL îi propune pe Ioan Cupşa şi pe Daniel Fenechiu pentru posturile de judecători la Curtea Constituţională (CCR) din partea Parlamentului, a anunţat, luni, liderul PNL, Ludovic Orban.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am luat decizia să propunem doi candidaţi pentru Curtea Constituţională a României. Ştiţi că este în curs de derulare procedura de desemnare a unor judecători ai CCR. Pentru Camera Deputaţilor, Biroul Executiv a decis să fie propus preşedintele Comisiei juridice a partidului, domnul Ioan Cupşa, iar pentru Senat, domnul senator Daniel Fenechiu. De asemenea, am luat un mandat din partea Biroului Executiv, către mine şi către liderii de grupuri, să purtăm discuţii cu ceilalţi parteneri din opoziţie pentru a identifica o posibilitate cât mai bună de a încerca să obţinem majoritate în susţinerea unui candidat, altul decât candidaţii sprijiniţi de PSD-ALDE”, a declarat Ludovic Orban după şedinţa Biroului Executiv al partidului.

El a precizat, de asemenea, că PNL a luat decizia, ca urmare a publicării motivării Curţii Constituţionale pe iniţiativa cetăţenească “Fără penali”, de a susţine în Parlament adoptarea acestei revizuiri a Constituţiei care, de fapt, este conformă şi cu propunerile legislative formulate de Partidul Naţional Liberal.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.