Filiala PNL Iaşi solicită demisia prefectului Bogdan Cojocaru, preşedintele PSD Iaşi, motivând pericolul ca acesta să arate lipsă de imparţialitate în desfăşurarea alegerilor locale, în condiţiile în care este şi candidat PSD la şefia Consiliului Judeţean.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Liberalii ieşeni susţin, duminică, într-un comunicat de presă, că preşedintele PSD Iaşi nu poate fi, în acelaşi timp, prefect al judeţului şi candidat la Consiliul Judeţean Iaşi, întrucât ”poziţia de prefect este incompatibilă şi interferează cu buna desfăşurare a pregătirii alegerilor din 9 iunie”.
 
”Modul abuziv în care aplică reglementările legale în funcţie de interese politice arată lipsa de imparţialitate şi constituie un pericol pentru buna funcţionare a Instituţiei Prefectului. Atât timp cât a ocupat această funcţie, Bogdan Cojocaru şi-a mutat biroul politic de la PSD Iaşi la Instituţia Prefectului, ocupându-şi tot timpul cu manevre politice şi şantaj asupra primarilor PNL Iaşi. Atâta timp cât preşedintele PSD Iaşi nu îşi anunţă demisia, există riscul ca acesta să utilizeze resursele şi influenţa asociate funcţiei de prefect în scopuri politice, pentru a-şi promova candidatura sau pentru a influenţa rezultatul alegerilor locale. Acest lucru ar submina integritatea procesului electoral şi ar aduce prejudicii democraţiei locale”, se arată în comunicatul transmis de PNL Iaşi.
 
Liberalii consideră că ”utilizarea Instituţiei Prefectului Iaşi în scopuri politice şi confuzia între rolul de prefect şi cel de preşedinte PSD Iaşi şi candidat la Consiliul Judeţean Iaşi sunt inacceptabile şi afectează dezvoltarea judeţului şi colaborarea instituţională”.
 
”Este esenţial ca Bogdan Cojocaru să îşi clarifice priorităţile şi să ia deciziile corespunzătoare pentru a evita conflictele de interese şi pentru a asigura integritatea şi imparţialitatea sa în exercitarea funcţiei de prefect. Demisia din funcţia de prefect ar fi un pas necesar pentru a elimina orice suspiciune cu privire la utilizarea instituţiei pentru scopuri politice personale şi ar demonstra angajamentul său faţă de buna guvernare şi transparenţa în administraţia publică locală. Aşadar, aşteptăm demisia imediată a prefectului judeţului Iaşi pentru intrarea în legalitate”, susţine conducerea PNL Iaşi.
 
Consiliul Politic Naţional al Partidului Social Democrat a validat, joi, candidaturile preşedintelui PSD Iaşi Bogdan Cojocaru pentru şefia Consiliului Judeţean Iaşi, respectiv a preşedintelui filialei municipale PSD Bogdan Balanişcu la funcţia de primar a municipiului Iaşi.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.