Liderul filialei municipale PNL Iaşi, deputatul Marius Bodea, îi acuză pe şefii PSD ai judeţului că au "interese ascunse" la aeroportul din Iaşi, motivând că în consiliul judeţean au fost votate două proiecte privind aeroportul Iaşi, care "se bat cap în cap".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marius Bodea, fost director al aeroportului ieşean în perioada 2012-2016 afirmă, într-un comunicat de presă, că în şedinţa de luni a consiliului judeţean au fost votate două proiecte privind soarta aeroportului, care arată "ori o fraudă de proporţii cu bani publici, ori o mare cacealma".

Deputatul liberal afirmă că pe de o parte, consilierii judeţeni au votat un studiu vizând oportunitatea concesionării aeroportului, pentru care s-au alocat 75.000 de lei, însă pe de altă parte în aceeaşi şedinţă au fost aprobate investiţii majore pentru modernizarea infrastructurii aerogării ieşene.

"Ce se întâmplă acum la Aeroportul Iaşi ar trebui să dea de gândit. PSD-ul din vârful aerogării ne spune că vrea să aloce în 2020, an electoral, peste 20 milioane euro ca să dezvolte infrastructura. Chiar dacă am trece cu vederea că timp de trei ani nu au făcut nimic, totuşi cum se împacă acest lucru cu cealaltă decizie a PSD-ului de la Consiliul Judeţean, care doreşte să dea Aeroportul Iaşi altora? Cum explică cei care conduc Aeroportul şi Consiliul Judeţean faptul că pe aceeaşi ordine de zi a şedinţei figurează aceste două puncte de dezbatere care se bat cap în cap? Pe de o parte, vor să facă investiţii din bani publici, iar în acelaşi timp iau în calcul să îl predea unor arabi, care ar trebui să facă investiţii", a declarat liderul filialei municipale Iaşi a PNL, Marius Bodea.

Liberalul ieşean adaugă că nu este clar nici dacă aeroportul se va dezvolta pe actualul amplasament sau dacă extinderea se va face pe partea cealaltă a pistei.

"Intenţiile ascunse ale politrucilor care decid soarta aeroportului ne fac să ne gândim la două posibilităţi: fraudă de proporţii cu bani publici sau o mare cacealma. Nu Aeroportul trebuie concesionat, ar trebui înstrăinaţi chiar cei care vor să-l distrugă. Cei care conduc azi Aeroportul Iaşi au avut un plan de administrare cu ţinte clar stabilite, dar nu şi le-au atins, iar Aeroportul este în picaj. Şi atunci, ce mai caută politrucii pe funcţii? De ce nu se aplica legea şi nu sunt destituiţi toţi?", a afirmat deputatul PNL Marius Bodea.

Liberalii ieşeni au iniţiat la sfârşitul săptămânii trecute o petiţie online pentru demiterea “urgentă“ a directorului aeroportului Iaşi, Cătălin Bulgariu, pe care îl acuză de incompetenţă, după ce Iaşiul a pierdut 16 zboruri de când PSD conduce aerogara.

Printre cele 16 rute pierdute figurează şi Iaşi-Cluj, acest zbor urmând a fi scos de TAROM începând cu 30 martie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.