PNL Galaţi anunţă, joi, că problema susţinerii candidatului pentru funcţia de preşedinte al formaţiunii încă de dezbate, întrucât părerile sunt împărţite. Formaţiunea anunţă că sunt oameni cu funcţii importante în organizaţie – primari, viceprimari, consilieri – alături de fiecare dintre cei doi candidaţi înscrişi în cursa internă. Decizia finală va fi luată în 17 septembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Evident că trăim în democraţie. Şi evident că democraţia se aplică oriunde, în orice structură social-politică, deci şi într-un partid. S-a scris despre opţiunile pe care le au diverşi lideri ai PNL pentru un candidat sau altul la poziţia de preşedinte al partidului. Se întâmplă şi în Galaţi, se întâmplă oriunde în filialele din ţară. Ceea ce este normal, întrucât acest fapt înseamnă libertate, înseamnă democraţie. PNL e un partid unde nu se impune nimănui o anumită opinie, unde fiecare are părerea lui, unde, ca în orice campanie electorală, un candidat îşi prezintă platforma politică pentru a-şi atrage votanţi. Despre asta este politica! În Galaţi, oamenii au preferinţe, bazate pe relaţiile cu cei doi candidaţi, sau bazate pe convingerile despre ce poate face unul - sau celălalt pentru partid, sau pur şi simplu bazate pe ceea ce crede fiecare despre cum ar trebui să arate partidul în viitor. Sunt membri de bază ai partidului, primari, viceprimari, vicepreşedinţi, care îl văd pe Orban preşedinte. Alţii, cu aceleaşi funcţii, îl văd pe Cîţu în această poziţie. Preşedintele filialei are, de asemenea, opţiunea sa", a transmis, joi, PNL Galaţi, într-un comunicat de presă.

Organizaţia  transmite că "problema încă se dezbate", iar poziţia finală a organizaţiei va fi  cunoscută pe 17 septembrie.

"Va urma o perioadă de dezbateri însoţite de argumente, de prezentări ale moţiunilor candidaţilor, de întrebări şi de răspunsuri. Cu alte cuvinte, este campanie în partid! Însă la sfârşitul acestei perioade, adică pe 17 septembrie, filiala Galaţi va supune votului în CDJ opţiunea finală, aceea pentru candidatul alături de care, oficial, PNL Galaţi va merge la alegerile finale din 25 septembrie", a mai transmis filiala.

Recent, liderul PNL Galaţi, deputatul George Stângă, a anunţat că îl susţine pe Florin Cîţu în bătălia pentru şefia partidului. În septembrie anul trecut, Stângă fusese susţinut de Ludovic Orban pentru a prelua şefia filialei gălăţene, iar în luna mai îşi declara, la rândul său, susţinerea pentru Orban. 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.